2.1m
Kysyttävää? Laita viestiä eric@newyorkcity.fi
Aamiainen New Yorkissa

Aamiainen New Yorkissa

Aamiainen New Yorkissa

Etsikö paikkaa, missä syödä aamiainen New Yorkissa? Aidot newyorkilaiset syövät aamiaisensa matkalla määränpäähänsä eli “on the go”. Metropysäkin ja toimiston väliltä löytyy tusinoittain erilaisia kärryjä, jotka myyvät kaikkea kahvista bageleihin. Menossa kahville? Tilaa kahvi aina ilman maitoa! Muuten saat kahvin rasvattomalla maidolla, joka on todella vetistä ja tekee kahvista aivan mautonta. Toinen vinkki: tilaus kannattaa miettiä etukäteen, sillä myyjillä on usein kiire, eivätkä he halua odottaa sillä aikaa, kun pohdit mitä tilaisit. Aamiaisen syöminen dinerissa, ainakin kerran New Yorkin matkalla, on kuitenkin paljon mukavampaa ja se on ehdottomasti aito amerikkalainen kokemus.

Aamiainen dinerissa

Aamiainen dinerissa ei maksa paljoa. Siihen sisältyy yleensä kaksi kananmunaa, paahtoleipää, perunoita, pekonia, kahvi ja tuoremehu, eikä hinnaksi tule 8-9$ enempää. Tippaaminen on tärkeää, kun syöt dinerissa. Normaalisti tippiä annetaan noin 15-20% laskun summasta ilman veroja. Tarkista kuitista onko siihen lisätty tippi vai ei.

Ericin vinkki: Newyorkilaiset tilaavat aamiaisen näin: Can I have two eggs sunny side up, white toast, bacon, coffee and a small OJ? Sunny side tarkoittaa paistettua kananmunaa. Dinerissa maksat aina vain ensimmäisestä kahvikupillisesta (vaikka tilaisit vain $4,50 hintaisen aamiaisen). Saat niin monta santsikuppia kuin haluat, mutta tilatessasi teetä, santsikuppi käsittää vain kuuman veden, joten älä heitä teepussia pois.

Aamiainen New Yorkissa - Terveellinen aamiainen  Aamiainen New Yorkissa - Pannukakkuaamiainen

Ellen’s Stardust Diner

Jos haluat todella ainutkertaisen kokemuksen, mene Ellen’s Stardust Dineriin. Se sijaitsee Broadwayn ja 51st Streetin välissä lähellä Times Squarea. Diner on ainutlaatuinen ja tunnettu siitä, että koko henkilökunta osaa laulaa. Pääset ikäänkuin ilmaiseen Brodway-show’hun samalla kertaa. Henkilökunta vaihtuu tiheään, sillä useimmat tarjoilijat siirtyvät esiintymään oikeisiin musikaaleihin Broadwaylla. Dinerissa työskentely on heidän ponnahduslautansa.

Ellen’s Stardust Dineriin kannattaa mennä heti aamusta kello 08.00 ja 08.30 välillä. Tämän jälkeen paikka täyttyy nopeasti. Henkilökunta aloittaa laulamisen heti kello kahdeksan jälkeen (viikonloppuisin he aloittavat hiukan myöhemmin). Aamiainen Ellen’s Stardust Dinerissa on hieman kalliimpi ja annokset ovat alkaen $15.

Westway Diner

Westway Diner avattiin 1988 ja se on auki 24/7. Se on tyypillinen dineri: ruoka on yksinkertaista ja se tarjoillaan erittäin nopeasti. Siksi on parasta tietää etukäteen mitä haluaa syödä, sillä henkilökunnalla on aina kiire. Älä tilaa a la carte, vaan tilaa menu, johon sisältyy kahvi ja appelsiinimehu – se tulee paljon halvemmaksi. Menua ei voi tilata viikonloppuisin.

Aamiainen New Yorkissa - Westway Diner Aamiainen New Yorkissa - Westway Dinerin aamiainen

Hector’s Cafe & Diner

Hector’s Cafe & Diner (1949) on yksi aidoista ‘old school’-dinereista New Yorkissa. Se on varsinainen keidas trendikkäällä ja turistien suosimalla Meatpacking Districtillä. Hector’s on raaka, ruma ja halpa, mitä ei yleensä näe Meatpacking Districtillä enää tänä päivänä. Martin Scorsese käytti Hector’sia Taxi Driver -elokuvassa, ja TV-sarja Law & Orderia on myös kuvattu Hector’sissa. Käväise Hector’sissa ja koe millaisissa paikoissa kävivät lihan käsittelijät, huumeiden käyttäjät ja diilerit, jotka asuttivat tämän alueen vuosikausiksi. Valitse Hector’s lähellä olevan Bubby’sin sijaan, sillä Hector’sia ei ole tehty turisteja varten. Tai itseasiassa, älä mene Hector’siin! Anna Hector’sin pysyä raakana timanttina kaupungissa.

Aamiainen New Yorkissa - Hector's Aamiainen New Yorkissa - Hector's sisalta

Theatre Row Diner

Theatre Row on yksi trendikkäimmistä dinereista New Yorkissa. Se sijaitsee teatterialueella, joten asiakaskunnassa on paljon (tulevia) Broadway-näyttelijöitä. Pidän paikasta erityisesti, koska se on halpa (maanantaista perjantaihin). Letut ja vohvelit ovat myös todella herkullisia. Diner on avoinna kello 06.00 alkaen aina 01.00 saakka.

Aamiainen New Yorkissa - Theatre Row Diner New Yorkissa Aamiainen New Yorkissa - Theatre Row Diner New Yorkissa

Tom’s Restaurant

Tom’s Restaurant on perheyritys, joka on ollut avoinna aina vuodesta 1940 lähtien. Se sijaitsee Morningside Heightsissa ja on se diner, joka näkyi Seinfeld-sarjassa. Tämä on oikeastaan ainoa syy, miksi pidän kyseistä dinerista.

Aamiainen New Yorkissa - Toms Restaurant New York

Buvette Greenwich Villagessa

Haetko hyvää aamiaispaikkaa Greenwich Villagessa? Suuntaa siinä tapauksessa Buvetteen: pieneen, mutta vilkkaaseen pariisilaistyyliseen bistroon. Henkilökunta työskentelee rivakasti ja tietää paljon ruoasta ja ranskalaisista viineistä. Usein aamuisin tilaan espresson ja kroisantin ja istahdan baaritiskin ääreen syömään. Pienessä keittiössä valmistetaan tyypillisiä ranskalaisia ruokalajeja. Bistro sopii täydellisesti aamiais- tai brunssipaikaksi. Valitse vohveleita, paahtoleipää erilaisilla päällysteillä, juustokinkkuleipä tai salaatti ja sen seuraksi tuorepuristettu mehu. Jos istut mieluummin ulkosalla, heillä on pieni puutarha. Buvette on auki päivittäin aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan.

Ericin vinkki: Tämä on kiva bistro aamiaiselle tai brunssille. Kannattaa kuitenkin huomioida, että paikka on tosi pieni ja usein täynnä. Varausta ei voi tehdä, joten saatat joutua odottamaan pöytää jonkun aikaa. Jos olet jo paikan päällä, käy vessassa testaamassa upean tuoksuinen käsisaippua!

Aamiainen New Yorkissa - Buvette Aamianen New Yorkissa - ruokaa Buvetessa

Gemma at The Bowery Hotel

Lower Manhattanin East Villagesta löytyy Bowery Hotel ja sen italialainen ravintola Gemma. Vaikka julkkisten näkeminen ei ole Gemmassa epätavallista, voit silti syödä aamiaista täällä suhteellisen edullisesti. Aloita päiväsi noin 8$:lla tilaamalla ‘two eggs any style’ ja jos maksat lisää 5$ niin voit lisätä myös pekonia. Jos kaipaat jotain makeaa aamusta, niin valitse pannukakut tai ranskalainen paahtoleipä.

Aamiainen New Yorkissa - Gemma Aamiainen New Yorkissa - Breakfast at Gemma

Kommentointi on suljettu.

Win a trip to New York
Eric's New York Find it for free on the App Store
App store Google play
Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


alkaen
saakka
Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja