American Museum of Natural History New Yorkissa

Osta liput nyt
American Museum of Natural History New Yorkissa

American Museum of Natural History New Yorkissa on yksi maailman hauskimmista ja opettavaisimmista museoista. Jos matkustat lasten kanssa, tässä museossa kannattaa ehdottomasti käydä, mutta se on näkemisen arvoinen ilman lapsiakin. Tämä museo näkyy myös elokuvassa “Night at the Museum – Yö museossa”. Mitä tästä luonnontieteellisestä museosta löytyy? Löydät ainakin täytettyjä eläimiä upeassa 3D-ympäristössä, dinosauruksia, maapallon historiaa ja tietoa alkuperäiskulttuureista. Museo on erittäin vanha, ja jopa hiukan vanhanaikainen, mutta ihastuttavalla tavalla.

Varaa American Museum of Natural History -liput tästä

Mitä museossa kannattaa nähdä?

Kaikki Amerikassa on isoa, myös tämä museo. Jos aikataulusi on tiukka, on hyvä suunnitella etukäteen, mitä haluat nähdä museokäyntisi aikana. Lue alta suositukseni.

Perhoskonservatorio (Butterfly conservatory)

Löydät perhoskonservatorion toisesta kerroksesta, jossa sijaitsee myös sisääntulo. Näyttely on avoinna lokakuusta toukokuuhun. Löydät täältä yli 500 perhosta. Muusta museosta poiketen, näitä perhosia ei ole kehystetty vaan ne ovat ilmieläviä.

Pohjois-Amerikan nisäkäsdioraamat (North American Mammal Dioramas)

Tämä näyttely sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa. Dioraama on osittain kolmiulotteinen malli tai asetelma, joka esittää tilannetta luonnossa ja auttaa havainnollistamaan näyttelyä. Tämä ilmiömäinen näyttely todella tuo henkiin eläimet omassa luonnollisessa ympäristössään. Näyttely on erittäin taitavasti tehty ja löydät itsesi vuorilta tiikerien keskeltä tai Afrikan Serengetiltä antilooppien seurasta.

American Museum of Natural History New Yorkissa - museo American Museum of Natural History New Yorkissa - peura

Merimaailma (Ocean Life)

Tässä ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevassa näyttelyssä vedenalainen maailma on herännyt henkiin. Ei ole yllättävää, että museo käyttää todella paljon aikaa ja vaivaa tähän näyttelyyn. Kaksi elämänpuuta havainnollistaa loistavasti evoluution sekä sen, miten uusi laji luokitellaan. Esillä on myös merieläinten dioraamoja. Mukana on myös aidon kokoinen valas, joka roikkuu katosta.

Avaruustutkimus (Space Exploration) kolmas kerros

Museo kertoo maapallon lisäksi myös avaruudesta, mitä siellä tapahtuu ja miten ihmiset tutkivat aurinkokuntaa. Vierailu Space-teatterissa tuntuu kuin ajelehtisi avaruudessa.

American Museum of Natural History New Yorkissa - Meren elama American Museum of Natural History New Yorkissa ulkoapain

Tasankointiaanit / Arkaaiset intiaanit (Plains Indians / Eastern woodlands Indians)

Kiinnostaako sinua nähdä miten Amerikan alkuperäiskansat asuivat? Vieraile kolmannessa kerroksessa “Native American”-näyttelyssä. Siihen sisältyy antropologinen yleiskatsaus sen ajan ihmisten elämään ja työkaluihin, joita he käyttivät.

Dinosaurukset (neljäs kerros)

Museum of Natural History tunnetaan parhaiten sen dinosauruskokoelmasta. Kokoelma on todella vaikuttava. Saatat ensin luulla, että kaikki on tehty muovista, mutta katsopa tarkemmin. Näyttely koostuu lähes kokonaan aidoista näytteistä. Tämä onkin hyvä tilaisuus oppia uutta näistä jättiläisistä. Näyttely kertoo miten dinosaurukset kuolivat sukupuuttoon. Näyttely pistää miettimään maapallon todellista ikää ja miten nuori ihmiskunta oikeastaan onkaan. Suuri kello havainnollistaa tämän hauskalla tavalla. Näet, että ihmiskunta sai alkunsa aivan viime minuuteilla!

Käytännön tietoa

Tehtyäsi tilauksen saat sähköpostiisi kupongin, jonka voit tulostaa ja vaihtaa lippuun museolla. Voit myös näyttää sen mobiililaitteestasi noutaaksesi lippusi.

  • Aukioloajat: kello 10.00–17.45
  • Sijainti: Central Park West 79th Streetillä
  • Extra: Narikka maksaa 2$ per henkilö

Osta American Museum of Natural History -liput tästä

American Museum of Natural Historyn lisäksi muista katsoa myös muut New Yorkin parhaat museot.

Ericin vinkki: Suosittelen aloittamaan vierailun museon neljännestä kerroksesta, josta dinosaurukset löytyvät. Jatka sitten tutustumista museon alempiin kerroksiin käyttämällä portaita, sillä hissit ovat usein hyvin täynnä ja siksi hitaita. Sisäänpääsy American Museum of Natural History -museoon sisältyy myös New York Pass– ja New York Sightseeing Flex Pass -kaupunkipasseihin.

American Museum of Natural History New Yorkissa - Empty Tour American Museum of Natural History New Yorkissa - Dinosaurus

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja