Brooklyn New Yorkissa

Tarjous - Brooklyn-kierros

Brooklyn on yksi New Yorkin tiheimmin asutuista hallintoalueista. Sen asukasmäärä on yli 2,6 miljoonaa. Brooklyn-nimi juontaa juurensa hollanin kielestä ja Hollannin Breukelen-nimisestä kaupungista. Brooklynissa ovat vaikuttaneet monet kulttuurit. Hollannin lisäksi vaikutteita ovat tuoneet venäläiset, ukrainalaiset, italialaiset, puertoricolaiset, hasidin juutalaiset, jamaikalaiset ja monet muut.

Brooklyn vaikuttaa paljon rauhallisemmalta kuin Manhattanin kiireiset kadut, mutta se ei tarkoita, että Brooklynissa olisi tylsää. Brooklynissa on paljon tekemistä: vietä hauska päivä Brooklyn Bridge Parkissa tai käy kesällä Coney Islandin huvipuistossa. Joulun alla voit ihailla Dyker Heightsin upeita jouluvaloja ja -koristeita, tai nähdä Brooklyn Nets -joukkueen pelaamassa Barclay’s Centerissä. Käy shoppailemassa Williamsburgin trendikkäissä putiikeissa ja kävele takaisin Manhattanille Brooklynin sillan yli ihaillen Manhattanin upeaa horisonttia.

Brooklyn-kierrokset

Mikäli tutustuisit Brooklyniin mieluiten oppaan johdolla, niin kannattaa harkita opastetulle kierrokselle lähtemistä. Onko sinulla seikkailunhalua? Siinä tapauksessa harkitse pyörän vuokrausta Brooklyniin tutustumiseen. Jos haluat nähdä mahdollisimman paljon, niin ota osaa opastetulle kävelykierrokselle Brooklynin läpi. Näet kuuluisia maamerkkejä sekä eri naapurustoja kuten Brooklyn Heightsin ja DUMBOn. Jos haluat nauttia opastetulla kierroksella myös paikallisia herkkuja, suosittelen lähtemään Brooklynin pizzakierrokselle. Sen aikana opit lisää Brooklynista, Coney Islandista ja pääset maistamaan herkullista newyorkilaista pizzaa. Hartaampi kokemus on Brooklyn Gospel -kierros, jonka aikana tutustut kauniisiin brownstone-taloihin Brooklyn Heightsissa, jonka taustalla on Manhattanin horisontti. Kierros päättyy live gospel-esitykseen, jonka esittää Grammynkin voittanut kuoro kuuluisassa Brooklyn Tabernaclessa.

Tässä lisää vinkkejä heille, jotka suuntaavat Brooklyniin omin päin ilman opasta. Tutustu ainakin näihin:

Brooklyn New Yorkissa - Brooklyn Museum Brooklyn New Yorkissa - Grand Army Plaza

Brooklyn Museum

Brooklyn Museum on New Yorkin toiseksi suurin museo, ja sen kokoelma käsittää yli 1,5 miljoonaa teosta. Museosta löytyy muun muassa amerikkalaista, eurooppalaista ja egyptiläistä taidetta ja artefakteja Afrikasta, Lähi-idästä ja Tyynenmeren alueelta. Vuonna 2007 museo avasi Elizabeth A. Sackler Centerin, jossa on esillä feminististä taidetta. Tässä muutama taiteilija, jonka töitä on esillä museossa: Cézanne, Monet, Degas, Manet, Renoir, Kandinsky ja Rembrandt. Jos haluat syödä jotain ennen museovierailua, kokeile Barboncinoa (781 Franklin Avenue), heidän herkulliset pizzansa paistetaan oikeassa puu-uunissa. Viikonloppuisin tarjolla on maukas brunssi.

Osta Brooklyn Museum -liput tästä

Käytännön tietoa

 • Ilmainen sisäänpääsy New York Passilla
 • Aukioloajat: ke–su klo 11.00–18.00, paitsi torstaisin klo 11.00–22.00

Brooklyn Botanic Garden

Brooklynin kasvitieteellinen puutarha on kaunis ja taianomainen paikka, jonne voi paeta asfalttiviidakkoa hetkeksi. Puutarha on perustettu vuonna 1910 ja se sisältää monta pienempää puutarhaa. Cherry Esplanade ja sen yli 200 kirsikkapuuta ovat suosittuja erityisesti kirsikankukkien kukoistaessa. Tämä Cherry Blossom on iso tapahtuma keväällä. Japanese Hill ja Pond Garden olivat ensimmäiset japanilaiset puutarhat amerikkalaisessa puistossa. Puistossa on japanilainen lampipuutarha, temppeli, Shinto-pyhäkkö ja Bonsai. Cranford Rose Gardenissa on noin 1400 erilaista ruusua. Childrens Garden on yhdyskuntapuutarha, jossa lapset voivat oppia kasveista ja kasvattaa oman kasvinsa. Fragrance Garden taas on suunniteltu heille, jotka eivät näe hyvin – tosin kaikki ovat tervetulleita tutustumaan kasveihin erilaisella tavalla: tunnustellen, koskettemalla ja haistamalla. Yellow Magnolia Cafessa voi rentoutua ja nauttia luomuruoasta.

Käytännön tietoa

 • Ilmainen sisäänpääsy New York Passilla
 • Aukioloajat:
 • maaliskuu–lokakuu
  • ti–pe klo 8.00–18.00
  • la–su klo 10.00–18.00
 • marraskuu–helmikuu
  • ti–pe klo 8.00–16.30
  • la–su klo 10.00–16.30

Brooklyn New Yorkissa - Brooklyn Botanic Garden Brooklyn New Yorkissa - liikennemerkkeja

Brooklyn Children’s Museum

Jos reissaat lasten kanssa, on Brooklyn Children’s Museum hauska kohde. ”Museo” on itse asiassa iso leikkipaikka sisätiloissa, joissa pienet voivat tehdä paljon erilaisia aktiviteetteja. Sieltä löytyy taaperoille aistileikkejä, jotka toteutetaan veden, hiekan ja äänen kanssa, leikkitori ja -pizzeria, jättiläiskokoisia legoja, näyttelyjä eläimistä ja joskus voi päästä jopa silittämään käärmettä. Valmistaudu siihen, että paikka täyttyy nopeasti. Lapset saavat purkaa energiaansa ja vanhemmat voivat olla huoletta, koska paikka ja ympäristö on turvallinen.

Käytönnön tietoa

 • Ilmainen sisäänpääsy New York Passilla
 • Aukioloajat: ti-su klo 10.00-17.00, suljettu maanantaisin

New York Transit Museum

New York Transit Museum on sopiva kohde heille, jotka haluavat tietää enemmän New Yorkin metrosta ja sen historiasta. Museo on sijoitettu oikealle metroasemalle, jossa on helppo nähdä metrovaunut ja miten ne ovat kehittyneet vuosien mittaan. Näyttelykokoelmat ovat hyvin visuaalisia ja interaktiivisia, mikä tekee vierailusta mielenkiintoisen. Lahjatavaramyymälästä löytyy hauskoja ja erikoisia muistoesineitä. Shake Shack on vain korttelin päässä, joten museovierailun jälkeen voi käydä haukkaamassa yhden New Yorkin parhaista hampurilaisista.

Käytännön tietoa

 • Ilmainen sisäänpääsy New York Passilla
 • Aukioloajat: ti-pe klo 10.00-16.00, la-su klo 11.00-17.00

Sunset Park

Sunset Park Brooklynissa tarjoilee aidon latinalaisen fiiliksen. Se on kiva alue kävellä päivällä ja kokea jotain aivan erilaista Manhattanin sijaan. Sinne pääsee metroilla D, N tai R 36th Street -asemalle, josta voi kävellä Fifth Avenuen läpi. Täällä on myös hauska lounastaa, sillä pienistä ravintoloista ei tule puutetta. Kokeile perulaista ruokaa Super Pollossa (4102 5th Avenue) tai herkullisia chorizotacoja Tacos Matamorisissa (4508 Fifth Avenue, Brooklyn). Suuntaa Sunset Parkiin (itse puiston nimi on sama kuin alueen), istu nurmikolle ja nauti Manhattanin maisemista (voit jopa nähdä Vapaudenpatsaan). Jos viivyt myöhempään, näet myös auringonlaskun. Se on kuulemma yksi vaikuttavimmista auringonlaskuista New Yorkissa. Jos kiinnostaa, niin kaunis ja rauhallinen Green Wood -hautausmaa on aivan vieressä.

Brooklyn New Yorkissa - skyline Brooklyn New Yorkissa- Barclay's Center

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja