East Village New Yorkissa

East Village 4th ja 1st Street New Yorkissa

East Village New Yorkissa on lempikaupunginosani ja olen asunut siellä jonkun aikaa. Enkä ole ainoa, joka on ihastunut tähän kaupunginosaan: Madonna, Lady Gaga, Lou Reed ja Iggy Pop ovat kaikki jättäneet sydämensä tähän New York Cityn kaupunginosaan. East Villagelle tyypillistä ovat matalat rakennukset sekä ketjuliikkeiden ja turistien puuttuminen katukuvasta. Sen takia East Village onkin vierailun arvoinen. East Villageksi lasketaan alue itään 3rd Avenuesta ja Bowerysta East Riverille, 14th Streetin ja Houston Streetin välillä.

Missä syödä ja juoda East Villagessa?

East Village on trendikäs kaupunginosa, jonka katukuva on muokkautunut siellä asuvien nuorten asukkaiden mukaan. Voit hypätä Hop on Hop off -bussista pois Chinatownissa ja kävellä East Villageen. Alueelta löytyy paljon bistroja, kodikkaita pubeja ja opiskelijabaareja, joissa voi juoda oluen edulliseen hintaan. Erityisesti Avenue A:n varrella on monia mukavia baareja ja ruokapaikkoja. Kävele katua 6th ja 11th Streetin välissä ja löydät kakenlaisia kivoja paikkoja. Esimerkiksi 7th Streetillä Miss Lily’s 7A Cafe on (mielestäni) ikivanha jamaikalainen ravintola, jonka sisustus saa sinut heti hymyilemään.

East Village Food -kierros

Jos haluat tutustua paremmin East Villagen herkulliseen ruokakulttuuriin, suosittelen osallistumaan East Village Food -kierrokselle. 2,5 tunnin pituisen kierroksen aikana tutustutaan alueeseen paremmin ja maistellaan hotdogeja, pizzaa, jäätelöä, cupcakeseja ja New Yorkin kuuluisaa egg creamia. Vinkki: kannattaa jättää aamiainen väliin ja ehkä illallinen myös!

Varaa tästä liput East Village Food -kierrokselle

St. Marks Place

St. Marks Place sijaitsee East Villagen sydämessä. Tällä kadulla on erityisliikkeistä ja vilkas musaskene, joten saat heti hyvän kuvan kaupunginosan tyylistä. Täältä löytyy levykauppoja, joissa voi tehdä harvinaisia löytöjä hyvään hintaan. Tompkins Square on myös maininnan arvoinen, mutta siellä ei tarvitse viettää koko päivää. Paikka sopii kahvittelulle ennen kuin siirryt muualle. Alphabet City, joka tunnettiin aiemmin Little Germanynä, saattaa kuulostaa tunnetulta, mutta alue on asutusaluetta, jossa saattaa tylsistyä nopeasti. Hyvä neuvo on, että mitä lähemmäs vettä menet, sitä vähemmän inspiroivaksi (ja turvallisemmaksi) East Village muuttuu.

East Village 2nd Avenue New York East Village New Yorkissa

Omaperäisiä kauppoja

Suurien ketjuliikkeiden sijaan East Villagesta löytyy paljon pieniä erikoiskauppoja. Toy Tokyo on täynnä aasialaisia leluja ja tilpehöörejä. Jos aurinko alkaa paistaa, suuntaa Fabulous Fanny’siin. He myyvät aurinkolaseja kaikissa mahdollisissa väreissä ja muodoissa. Halusitpa näyttää Marilyn Monroelta tai Kanye Westiltä, löydät täältä sopivat aurinkolasit. Tai pyydä avuliasta henkilökuntaa kustomoimaan pari sinulle. Aurinkolaseihin saa halutessaan jopa Swarovski-kristalleja.

Ericin vinkki: Jos etsit Houston Streetiä, huomioithan sen ääntämisen. East Villagessa se lausutaan ”house-ton” eikä ”hjuu-ston”.

New Yorkin East Village New York City ja East Village

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja