Governors Island New Yorkissa

Governors Island New Yorkissa

Governors Island New Yorkissa on pieni saari, joka sijaitsee 5 minuutin matkan päässä Downtown Manhattanilta. Se on ehdottomasti paras kohde, kun haluaa paeta urbaania kaupunkiviidakkoa ja nauttia kulttuuriaktiviteeteista kesällä. Saarelta löytyy riippukeinuja, kaksi pallokenttää ja puutarha sekä leikkikenttiä, joissa on vesisuihkuja. Governors Island on avoinna yleisölle 7 päivänä viikossa, toukokuun ensimmäisestä päivästä alkaen elokuun loppuun. Saari on avoinna myös Memorial Daynä, 4th of July -itsenäisyyspäivänä ja Labor Daynä.

Mitä Governors Islandilla voi tehdä?

Governors Islandin hallintokomitea suunnittelee eri ohjelman joka vuodelle. Monet newyorkilaiset kulttuuri-instituutiot osallistuvat myös suunnitteluun. Ohjelmasta löytyy näyttelyitä, konsertteja ja taide- ja kulttuurimarkkinoita. Tapahtumat alkavat toukokuun lopulla, kun saari avautuu yleisölle. Tapahtumakalenteri löytyy täältä ja se päivitetään sivuille muutama viikko ennen saaren aukeamista. Saarella voi pelata myös minigolfia (vuosittain vaihtuvalla teemalla), tai opastetulla kierroksella. Kierros kestää noin tunnin ja kertoo saaren historiasta, kehityksestä ja tulevaisuudesta.

Vakituisiin aktiviteetteihin kuuluu minigolfia minigolfradalla (jonka teema vaihtuu vuosittain) tai historialliseen saareen tutustuminen opastetulla kierroksella, joka kestää noin puolitoista tuntia. Myös Fort Jay:hin ja restauroituun Castle Williamsiin järjestetään kierroksia.

Governors Island -kävelykierros

Haluatko varmistua siitä, ettei sinulta jää mitään väliin saarelta? Siinä tapauksessa varaa tämä Governors Island -kävelykierros. Tapaat oppaasi Downtown Manhattanilla, josta otat lautan sataman halki. Saarelle päästyäsi opas esittelee kaikki saaren kohokohdat historiallisista kodeista ja linnakkeista kaupungin parhaisiin ruokarekkoihin. Opit kaiken oleellisen tämän New Yorkin aarteen historiasta ja nykyhetkestä.

Varaa Governors Island -kävelykierros tästä

Governors Island New Yorkissa - taloja Governors Island New Yorkissa - tori

Governors Island pyöräillen

Paras tapa tutustua rentoon Governors Islandiin on pyöräillen. Alue on kuin luotu pyöräilyä varten. Ja parasta on, että kaikkina arkiaamuina voi vuokrata pyörän tunnin ajaksi ilmaiseksi (kello 11.00–12.00). Pyöräile historiallisen alueen läpi ja uuden 30 eekkerin kokoisen puiston läpi. Koko saaren läpi ajamiseen menee noin 1–1,5 tuntia. Tai ota kirja ja pyyhe mukaan ja nauti päivästä kaikessa rauhassa – varsinkin auringon paistaessa. Toinen hauska tapa tutustua saareen on neljän poljettava surrey-pyörä. Kyytiin mahtuu koko perhe! Surrey-pyörän vuokraus sisältyy New York Explorer Passiin.

Governors Island New Yorkissa - 1WTC Governors Island New Yorkissa - leikkipuisto

Miten Governors Islandille pääsee?

Lautta kulkee toukokuun ensimmäisestä päivästä alkaen lokakuun loppuun Governors Islandin ja Manhattanin välillä. Governors Island Ferry lähtee arkipäivisin noin tunnin välein ja viikonloppuna noin puolen tunnin välein Battery Maritime Buildingilta, joka sijaitsee 10 South Streetillä (Staten Island Ferryn itäpuolella) Lower Manhattanilla ja maksaa 3$.

Battery Maritime Buildingille pääsee ottamalla R-metrolinjan Whitehall St. -asemalle, linjan 1 (South Ferry Station) tai linjat 4 tai 5 (Bowling Green Station). Paikalle pääsee myös bussilla: M6, M9 tai M15. Brooklynista voi ottaa lautan laiturilta 6 (Pier 6).

Kesäaikana saarelle voi kulkea viikonloppuisin myös NYC Ferryllä. Kello 10.00 ja 17.00 välillä East River ja South Brooklyn -reitit kulkevat Governors Islandille kerran tunnissa.

Ericin vinkki: Olen käynyt täällä monta kertaa ja saari on todella hauska. Lauttamatka kestää vain viisi minuuttia ja on rauhallinen. Loistopaikka lounaan nauttimiselle.

Governors Island New York - ilmakuva

 

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja