Greenwich Village New Yorkissa

Kahviloita ja Bistroja Villagessa New Yorkissa

Greenwich Village New Yorkissa, tunnetaan myös nimellä The Village tai West Village, sijaitsee Manhattanilla. Alueen intiimi ja eurooppalainen tunnelma ja suhteellisen matalat rakennukset tekevät siitä loistavan kohteen sunnuntaikävelylle. Alueella on paljon sisäpihoja ja puutarhoja. Korkeiden rakennusten puuttuessa on tämä myös yksi New York Cityn aurinkoisimmista alueista.

Greenwich Village, luova hautomo

Greenwich Village on kaikkea paitsi tylsä. Tämä kaupunginosa on aina ollut tärkeä Yhdysvaltojen vastakulttuurin suojapaikka. Erityisesti 1930–1940-luvuilla taitelijat ja folk-laulajat asettuivat alueelle. 1950-luvulla alue oli tunnettu huumekokeiluistaan ja 1960-luku houkutteli paikalle paljon muusikoita. He saivat toisiltaan paljon vaikutteita ja täten syntyikin uusia musiikin lajeja ja artisteja kuten Bob Dylan ja Neil Diamond. Dylan mainitsee The Villagen muutamissa lauluissaan. Vapaasta ilmapiiristä johtuen alueelle kehittyi nopeasti vilkas gay-skene. Itse asiassa maailman ensimmäinen gay pride järjestettiin täällä vuonna 1970.

Greenwich Village suosituissa tv-sarjoissa

Greenwich Villagen maisemat ja rakennukset saattavat näyttää tutuilta. Sex and the City -sarjan Carrie asui 66 Perry Streetillä. Piditkö enemmän Frendit-sarjasta? Valitettavasti Central Perkia, kahvilaa jossa kuusi maailman kuuluisinta ystävää hengaili, ei koskaan oikeasti ollut olemassa. The Little Owl -kahvila, joka sijaitsee Frendien rakennuksen katutasossa on hyvä vaihtoehto.

Haluatko nähdä lisää kulisseja tv-maailmasta? Lähde TV- ja elokuvatapahtumapaikkojen opastetulle kierrokselle New Yorkissa.

Bleecker Street Greenwich Villagessa Greenwich Village New Yorkissa - taksi

Shoppailua ja ruokailua Greenwich Villagessa

Vaikka Greenwich Villagesta löytyy myös isoja ketjuliikkeitä on alueen taika nimenomaan sen pienissä kaupoissa ja ravintoloissa. 260 Bleecker Streetiltä löytyy Faicco’s Pork Store, joka on täynnä italialaisia herkkuja. Valitse parhaat herkut ja jatka Rocco’s Pastry Shop & Espresso Cafeen, josta voit ostaa maailman parhaat cannolit ja edullista kahvia. Kävele Hudson River Parkiin (10-15 minuutin matka) ja nauti herkut piknikillä veden äärellä. Täältä löytyy myös kaksi top-5 listan parasta pizzeriaa. Numero 1 eli John’s Pizza on Bleecker Streetillä. Simon & Garfunkelin samanniminen laulu teki kadusta kuuluisan. Pidätkö pizzasta ja Hämähäkkimiehestä? Lähde käymään ja haukkaamaan pizzaa Joe’s Pizzaan. Tämä Carmine Streetin ravintola näkyy myös Hämähäkkimies 2 (Spiderman 2) –elokuvassa.

Grove and Bedford Greenwich Villagessa New Yorkissa The Village New York Cityssa

Opastetut kierrokset Greenwich Villagessa

Greenwich Villagessa järjestetään paljon erilaisia opastettuja kierroksia. Opastettu kierros on loistava tapa tutustua kaupuningosaan ja kuulla paikallisen oppaan tarinoita ja kokemuksia. Tutustu Greenwich Villageen lähtemällä opastetulle kierrokselle:

 1. Family Greenwich Village -kierros on 2,5 tunnin koko perheen opastettu kierros. Vanhemmat oppivat alueen boheemia historiaa ja lapset viihtyvät kaupunginosan leikkipuistoissa. Ja syövät cupcake-leivonnaisia. (Ei hätää, myös sinä saat cupcaken.)
  Varaa tästä liput Family Greenwich Village -kierrokselle
 2. Greenwich Village Food ja High Line Park -kierros on itse asiassa kahden kierroksen yhdistelmä. Alkuun kierrätte High Line Parkin, jonka jälkeen maistuu varmasti kierroksen paras osuus eli ruoka. Pysähdytte kuudessa (!) eri paikassa haukkaamassa hiukopalaa. Varoitus: älä syö aamiaista!. Kierros kestää 3,5 tuntia.
  Varaa tästä liput Greenwich Village Food ja High Line Park -kierrokselle
 3. Perus Greenwich Village -kierros on kahden tunnin kierros joka käsittelee alueen historiaa. Näet muun muassa missä Bob Dylan ja Janis Joplin esiintyivät ja mistä gay-liike sai alkunsa.
  Varaa tästä liput Greenwich Village -kierrokselle
 4. Greenwich Village: Beatniks, Beer and Pizza -kierros vie sinut moneen pizzapaikkaan. Nauti pizzapalat kierrokseen hintaan sisältyvillä oluilla samoissa paikoissa, joissa Bob Dylan, Jack Kerouac ja heidän aikalaisensa aikoinaan istuivat iltaa samalla kun opas selostaa miesten usein sekavaa elämää.
  Varaa tästä liput Beatniks, Beer and Pizza -kierrokselle
 5. Heille, jotka kulkevat on the wild side, sopii Greenwich Villagen Rock n’ Roll -kävelykierros. Paikallinen ja alueen hyvin tunteva opas näyttää missä rock-starat aikoinaan asuivat ja esiintyivät. Kierroksen voi aloittaa joko Greenwich tai East Villagesta.
  Varaa tästä liput Rock n’ Roll -kävelykierrokselle
Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja