Guggenheim-museo New Yorkissa

Osta liput nyt
Guggenheim-museo New Yorkissa

Guggenheim-museo on yksi New Yorkin Upper East Siden kauneimmista rakennuksista, ehkä jopa yksi koko maailman kauneimmista. Rakennuksen ulkonäkö on jo itsessään syy lisätä tämä nähtävyys New Yorkin “mitä tehdä -listalle”. Rakennuksen sisältä löytyy tietenkin myös nähtävää. Pysyvän näyttelyn lisäksi museo järjestää vaihtuvia, todella kattavia ja upeita näyttelyitä. Museon kuraattorit miettivät huolella, mitä museossa näytetään.

Osta tästä Guggenheim-liput

Rakennus

Museon ensi kertaa näkevät luulevat usein, että kyseessä on hiljattain rakennettu futuristinen rakennus. Guggenheim rakennettiin kuitenkin vuonna 1959. Sen suunnitteli kuuluisa amerikkalainen arkkitehti Frank Lloyd Wright. Rakennuksen erikoisin yksityiskohta on, että sen ylärenkaat ovat paljon leveämmät kuin alarenkaat. Se saa rakennuksen näyttämään todella hullunkuriselta ja omituiselta. Ehkäpä tämä on syy siihen, että rakennusta käytettiin elokuvassa “Men in Black”. Rakennus ei ole pettymys sisältäkään. Kerrosten sijaan rakennuksen keskellä on suuri ylöspäin kulkeva spiraali, jonka kautta pääsee eri huoneisiin.

Ericin vinkki: Jos olet uupunut tai sinulla on vaikeuksia kävellä, mene sisään päästyäsi ensin hissillä ylimpään kerrokseen ja kierrä museota alaspäin spiraalikäytävää pitkin.

Guggenheim-museo New Yorkissa - Picasso Guggenheim-museo New Yorkissa - Sisällä

Pysyvät näyttelyt

Guggenheimin museokokoelma koostuu suurimmaksi osaksi vaihtuvista näyttelyistä, mutta sen pysyvät näyttelyt ovat myös todella erinomaiset. Näitä ovat Thannhauser- ja Guggenheim-kokoelmat.

Thannhauser-kokoelma (level 2)

Thannhauserit olivat menestyksekkäitä saksalaisia taidekauppiaita viime vuosisadan alkupuolelta. Sukupolvien ajan he osasivat heti ennustaa kenestä taidemaalaresta tulisi kuuluisia ja kenestä ei. Näin he saivat ostettua loistavan taidekokoelman, johon kuuluu muun muassa Picasson, van Goghin ja Cézannen töitä. Thannhauserit ystävystyivät Guggenheimien kanssa, ja koska heidän ideansa taiteesta olivat samanhenkiset, jättivät Tannhauserit koko taideperintönsä Guggenheim-museolle.

Guggenheim-kokoelma (level 3)

Guggenheim-kokoelma näyttää varhaisten modernistien töitä. Muun muassa Marc Chagallin, Wassily Kandinskyn ja Piet Mondriaanin töitä on esillä. Tämä kokoelma sisältää taidetta Euroopasta ja Venäjältä 1900-luvun toiselta vuosikymmeneltä.

Syötävää ja juotavaa

Kun olet kiertänyt kolme kerrosta, haluat varmaan pitää pienen paussin. Museossa on kahvila (Café 3), josta löytyy hyvää kahvia ja kakkua sekä upeat näkymät Central Parkiin. Ole tarkkana, sillä kahvila on syrjemmässä ja saatat ohittaa sen huomaamatta. Jos olet nälkäinen, niin suuntaa katutasoon. 88th Streetillä sijaitsee pieni ja suosittu ravintola “The Wright”. Se on hyvä, mutta suhteellisen pieni ravintola.

Käytännön tietoa

Tehtyäsi tilauksen saat sähköpostiisi kupongin, jonka voit tulostaa ja käyttää lippuna tai näyttää mobiililippuna puhelimestasi.

 • Aukioloajat:
  • ma: klo 10.00 – 17.30
  • ti: klo 10.00 – 20.00
  • ke-pe: klo 10.00 – 17.30
  • la: klo 10.00 – 20.00
  • su: klo 10.00 – 17.30
 • Sijainti: 1071 Fifth Avenue, 88th ja 89th Streetin välissä

Osta tästä Guggenheim-liput

Ericin vinkki: Sisäänpääsy Guggenheim-museoon sisältyy New York Passiin, New York CityPASSiin ja Explorer Passiin.

Guggenheim-museo New Yorkissa - edusta Guggenheim museo New Yorkissa - sisaltapain

Sinua saattaisi myös kiinnostaa:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja