Hallintoalue: Staten Island

Staten Island in NYC Staten Island Ferry

Staten Island on yksi New Yorkin viidestä hallintoalueesta. Monikaan NewYorkCity.fi-sivuston lukijoista ei varmaan ole listannut Staten Islandia New Yorkin listansa kärkeen tai listalle ollenkaan. Monet tosin matkustavat lauttamatkan Etelä-Manhattanilta Staten Islandille nähdäkseen Manhattanin kuuluisan horisontin. Sen jälkeen he palaavat nopeasti samaa reittiä takaisin jättäen Staten Islandin väliin.

Rehellisesti sanottuna ymmärrän kyllä, että moni näin tekee ja olen itsekin tehnyt niin pari kertaa. Suurin osa newyorkilaisista ajattelee samoin. Staten Islandin asukkaat valittavat katkerasti, että muiden hallintoalueiden asukkaat sekä kaupunginhallitus jättää heidät usein huomiotta.

Historia

Amerikan intiaanit kansoittivat Staten Islandin tuhansien vuosien ajan ennen Eurooppalaisten saapumista. Ensimmäinen läntinen vierailija oli italialainen. Myöhemmin vuonna 1609 hollantilaisten käskystä liikkeellä ollut englantilainen Henry Hudson tuli tutkimaan saarta. Saaren nimi tulee hollannin kielestä “Staten Generaal”, joka on yhteinen nimike Hollannin parlamentin ensimmäiselle ja toiselle kamarille. Saaren asuttamisessa kesti aikansa, sillä Amerikan alkuperäisasukkaat taistelivat vastaan. Lopulta Old Village perustettiin ja tämän jälkeen asukasluku on hitaasti saavuttanut 500 000.

Vihreää

Staten Island on laajin kaikista hallintoalueista, mutta siellä asuu vähiten asukkaita. Siksi sieltä löytyy paljon puita, mikä onkin yksi saaren parhaista puolista. Oletko kyllästynyt Manhattanin vilskeeseen? Haluatko takaisin luontoon? Vietä päivä Staten Islandilla.

Staten Island NYC - ihmisia lauttaa odottamassa Staten Island Yankees New Yorkissa

Tekemistä

Saarella on kolme golfkenttää, jos haluat urheilla. Vai katsotko mieluummin urheilua? Käy katsomassa Staten Island Yankeesin peli (älä sekoita heitä kuitenkaan New York Yankeesiin). He eivät pelaa korkeimmassa divisioonassa, mutta tarjoavat autenttisen amerikkalaisen pesäpallokokemuksen. Katso kuva yllä.

Saarella on myös pieni eläintarha Staten Island Zoo ja muutama museo, joista Snug Harbor Cultural Center and Botanical Garden on tärkein. Muut museot näyttävät paikallisten taiteilijoiden töitä.

Ericin vinkki: Staten Islandille pääsee ilmaisella Staten Island Ferrylla. Ohitatte myös Vapaudenpatsaan matkan aikana. Lautta kulkee kaksi kertaa tunnissa ja on ehdottomasti matkan arvoinen. Kun olet lautalla, mene seisomaan sen perälle, kannen taakse vasemmalle puolelle. Sieltä on parhaat näkymät. Katso myös kuva alla.

Staten Island NYC - Nakyma Manhattanille

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja