Hell’s Kitchen (Clinton) New Yorkissa

Hells Kitchen New Yorkissa

Hell’s Kitchen (Clinton) New Yorkissa oli aiemmin pahamaineinen kaupunginosa, mutta nykyään se tunnetaan lukuisten pienten ravintoloiden ja baarien ansiosta. Kukaan newyorkilainen ei tiedä oikeaa tarinaa kaupunginosan nimen takana, mutta siitä on useita mielenkiintoisia teorioita. Kaupunginosa tunnetaan myös nimellä “Clinton” tai “Midtown West”. Jälkimmäinen on itse asiassa suora lainaus kaupunginosan sijainnista Midtown Manhattanilla Hudsonjoen, 59th Streetin, 8th Avenuen ja 34th Streetin välissä.

Hell’s Kitchen Manhattan

Sijainnistaan johtuen Hell’s Kitchen on oiva kaupunginosa majoittua New Yorkin matkalla. Central Park ja Broadway-teatterit ovat kivenheiton päässä. Jos kuitenkin käytät Hell’s Kitcheniä ainoastaan yöpymiseen, jäät paljosta paitsi. Kaupunginosa on varsinainen sulatusuuni sanan varsinaisessa merkityksessä: kaupunginosa, jossa vanhukset, perheet, jupit, luovat, homo- ja heteroseksuaalit asuvat yhdessä onnellisesti.

Hells Kitchen New Yorkissa - kyltteja Hells Kitchen New Yorkissa - 9th Avenue

Hell’s Kitchenin äänet

Tämä osa kaupunkia kehittyy huimaa vauhtia, eivätkä kaikki ole vielä löytäneet aluetta, mikä jättääkin paljon tutkittavaa. Hell’s Kitchen oli aikoinaan köyhä, murjottu ja vaarallinen naapurusto, jossa asuivat enimmäkseen irlantilais-amerikkalaiset. Nykyään kiinteistöjen hinnat ovat Manhattanin korkeimmat, kaupunginosa on täynnä energiaa ja siellä on hyvä tunnelma. Kuuntelemalla kaupunginosan ääniä pääsee jo tunnelmaan mukaan. Hevoskärryjen tallit sijaitsevat täällä, minkä takia saatat kuulla joskus kavioiden kopsetta. Myös lähistön sataman laivojen torvien töräyksiä voi kuulla, kun ne rantautuvat. Myös Hop on Hop off -bussit ohittavat Hell’s Kitchenin.

Hells Kitchen New Yorkissa - Clinton Community Garden Hells Kitchen New Yorkissa - 9th ja 52nd

Herkullinen kaupunginosa

Vaikka asuminen on kallista, tai ehkä juuri sen takia, löytyy alueelta paljon edullisia ravintoloita ja baareja. Erityisesti 9th Avenue on loistopaikka syödä illallista ja nauttia muutama drinkki. Keittiöt ja hinnat ovat yhtä eksoottisia ja vaihtelevia kuin kaupunginosan asukkaat: irlantilaisesta afganistanilaiseen, todella kalliista Wagyu-pihvistä yhden dollarin pizzapalaan (Port Authority -bussiasemalla) ja Memphisistä Marseilleen.

Marseille-nimisessä ravintolassa voi nimensä mukaisesti maistaa Bouillabaisse-keittoa ja tuoretta pastaa. Paikan 5 Napkin Burgerista tuli niin suosittu, että se sai oman ravintolansa ja jopa oman ketjunsa. Heidän ensimmäinen liikkeensä sijaitsee 9th Avenuella, 46th Streetin kulmassa. Pitkät jonot ovat täällä normi. Tai mene John’s Pizzeriaan, yhteen New Yorkin parhaista pizzerioista. Se sijaitsee 44th Streetillä, 8th ja 9th Avenuen välissä. Jos tutustut alueeseen mielummin opastetulla kierroksella ja yhdistät siihen hiukan herkuttelua, katso olisiko Hell’s Kitchenin ruokakierros sinua varten.

Hell’s Kitchen New Yorkissa - John's Pizza Hells Kitchen New Yorkissa - Five Napkin Burger

Intrepid Sea, Air & Space Museum

Intrepid Sea, Air & Space Museum sijaitsee West 46th Streetillä. Tämä on avaruussukkula Enterprisen ja legendaarisen sotalaiva Intrepidin koti. Mikä ainutlaatuinen tilaisuus nähdä ne läheltä! Museokierroksen jälkeen, voit kävellä museon eteläpuolella sijaitsevalle laiturille. Tästä on helppo nousta Circle Line -kaupunkiristeilylle tai New Yorkin vesitaksin kyytiin. Jos pysyttelet mieluummin kuivalla maalla, voit myös vuokrata pyörän.

Alueen jännittävä yöelämä

Hell’s Kitchen tunnetaan myös homojen suosimana alueena (gaybourhood) sen monista klubeista johtuen. Suurin osa New Yorkin homobaareista löytyy täältä sekä myös maailman ensimmäinen “heteroystävällinen” hotelli. OUT NYC on homoille suunnattu hotelli, jonne myös heterot ovat tervetulleita. Johtuen ehkä kaikista alueella asuvista näyttelijöistä, mutta yksi asia on varmaa: alueen ainutlaatuisesta ja elämää sykkivästä tunnelmasta on suuresti kiittäminen alueella asuvaa sateenkaariväestöä. Itse asiassa Hell’s Kitchenistä löytyy oma “Theater Row” 42nd Streetillä, jolla sijaitsee yhteensä kuusi historiallista teatteria.

Hells Kitchen New Yorkissa- yolla

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja