Lähetä Ericille WhatsApp +316 888 00 666
2.1m
Kysyttävää? Laita viestiä eric@newyorkcity.fi
High Line Park New Yorkissa

High Line Park New Yorkissa

High Line Park New Yorkissa

High Line Park New Yorkissa on pitkä puisto, joka on rakennettu vanhalle, viaduktin päällä kulkevalle junaradalle keskelle Manhattania. Puisto ulottuu Meatpacking Districtiltä Hudson Yardsiin ja siellä käy miljoonia ihmisiä vuosittain. Puistosta on hienot maisemat Manhattanille ja Hudsonjoelle ja siellä voi hengähtää hetken suurkaupungin katujen vilskeestä.

High Line -junarata

High Line Park sijaitsee 2,3 kilometriä pitkällä junaradalla, joka on rakennettu 1930-luvulla, mutta ei ollut enää käytössä. Vuodesta 1934 lähtien ilmarataa, joka kulkee yhdensuuntaisesti 10th Avenunen kanssa, käytettiin lihan ja siipikarjan kuljetukseen Manhattanin länsipuolelle. Kun kuljetusmahdollisuudet maanteillä lisääntyivät, ilmarataa käytettiin yhä vähemmän. Viimeinen juna kulki tällä ilmaradalla vuonna 1980.

High Line Parkin rakennuskustannusten arvioitiin vuonna 2003 maksavan 150 miljoonaa dollaria. New Yorkin kaupungilla ei periaatteessa ollut tähän varaa. Kaupunki kuitenkin arvioi puiston nostavan sitä ympäröivien asuntojen arvoa, mikä puolestaan toisi lisää verotuloja, joten päätti lopulta rakentaa puiston. Vuonna 2006 aloitettiin puiston ensimmäisen osan rakennus, ja se avattiin yleisölle kesäkuussa 2009. Toinen osa puistoa avattiin 8.6.2011. Puiston viimeinen osa valmistui ja avattiin yleisölle syyskuussa 2014.

High Line Park New Yorkissa - Lounge-tuolit High Line Park New Yorkissa - Syksy

High Line Park -kierros

Jos haluat tutustua High Line Parkiin ja oppia samalla sen historiasta (joka johtaa aina vuoteen 1847 asti), lähde High Line Park -kävelykierrokselle. Kahden tunnin kierroksen aikana kuulet New Yorkin “West Side Cowboyseista” ja monista kasveista, jotka tekevät 2,33 km pitkästä puistosta niin kauniin. Puistokierroksen jälkeen on mahdollista käydä White Star Pierillä, jonne Titanicin onnettomuudesta selviytyneet rantautuivat sekä Nabisco-tehtaassa, jossa kuuluisa Oreo-keksi kehitettiin. Suosittelen tekemään kierroksen maaliskuun ja lokakuun välillä, jolloin puisto on vihreimmillään.

Varaa liput High Line Park –kävelykierrokselle tästä

High Line Park New Yorkissa - Rappuset

Käytännön tietoa

  • Sijainti: High Line Park sijaitsee Manhattanin länsipuolella, Gansevoort Streetin (Meatpacking District) ja West 34th Streetin välillä, 10th ja 12th Avenuen korkeudella.
  • Aukioloajat:
    • 1.12. – 31.3. kello 07.00 – 19.00
    • 1.4. – 31.5. kello 07.00 – 22.00
    • 1.6. – 30.9. kello 07.00 – 23.00
    • 1.10. – 30.11. kello 07.00 – 22.00
Ericin vinkki: High Line Park on mielestäni todella ainutlaatuinen puisto New Yorkissa. Puisto on kaunis, tarjoaa uniikin näkymän kaupunkiin ja se on todellinen pala urbaania luontoa. High Line Park on parhaimmillaan keväällä ja kesällä. Talvisin puistossa on vähemmän kasvillisuutta, mutta se on silti käynnin arvoinen.

High Line Park New Yorkissa - Kesä High Line Park New Yorkissa - nakyma

Kommentointi on suljettu.

Win a trip to New York
Eric's New York Find it for free on the App Store
App store Google play
Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


alkaen
saakka
Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja