Hudson Yards Vessel New Yorkissa

Hudson Yards Vessel New Yorkissa

Hudson Yards Vessel New Yorkissa on rakennus High Line Parkin vieressä. Se tunnetaan myös nimellä “New Yorkin rappuset” (New York’s Staircase).  The Vessel on ovaalin muotoinen ja koostuu täysin tasanteisiin yhdistyvistä rappusista. On vaikea kuvailla mikä Vessel itse asiassa on. Sen voisi ehkä parhaiten kuvailla osuvan rakennuksen, taideteoksen ja monumentin välimaastoon. Kuitenkin se on todellinen Hudson Yardsin katseenvangitsija, joka sijaitsee High Line Parkin päädyssä. Vessel on brittiläisen suunnittelija Thomas Heatherwickin keksintö. Tarvitset vierailua varten ilmaisen pääsylipun. Voit varata liput netissä. Myös paikan päällä on saatavilla rajoitettu määrä lippuja.

Varaa ilmaiset Vessel-liput tästä

Rappusten rakennus New Yorkissa

Vessel on rakennelma, joka kiinnittää ehdottomasti huomiota 154 portaineen, joissa on 2 500 rappusta! Se on 15 kerrosta korkea, joten huipulle kiipeäminen on ehdottomasti urheilusuoritus! Näkymät 80 näköalatasanteelta tekevät siitä tosin kaiken vaivan arvoista. Rakenteen toistuvat muodot muistuttavat hollantilaisen kuvataiteilija Escherin teoksia. Tosin jokainen katsoja tuntuu näkevän jotain erilaista sen epätavallisessa muodossa, esimerkiksi hunajakennon, kiipeilytelineen tai jopa korin.

Vesselin sijainti

Vessel sijaitsee Manhattanin uusimmassa kaupunginosassa/naapurustossa: Hudson Yardsissa. Tarkalleen ottaen se on nimeltään ‘Public Square and Gardens at Hudson Yards’, yhteisöllinen puisto, joka on täynnä kasveja ja puita. Voit nähdä sen jos kävelet High Line Parkiin. Tämä rönsyilevä puisto sijaitsee keskellä Hudson Yardsin itä-osaa, joka koostuu kahdeksasta rakennuksesta useine toimistoineen, asuntoineen ja ostosalueineen, ja siellä sijaitsee myös kulttuuri-instituutti The Shed. Lisäksi siellä on myös 30 Hudson Yards -rakennus, josta löytyy Edge Hudson Yards Observation Deck -näköalatasanne. Tämä osa Hudson Yardsia löytyy 30th ja 34th Streetien sekä 10th ja 11th Avenueiden välistä.

Ericin vinkki: Vessel on mielestäni hieno ja todellakin käynnin arvoinen. Vierailu näköalatasanteella vie kovinkaan paljon aikaa, ehkä noin puoli tuntia riittää useimmille. Se sijaitsee lähellä High Line Parkia ja sopii yhdistettäväksi vierailuun muissa Hudson Yardsin kohteissa. Liikuntaesteisiä varten löytyy myös hissi. Pidä kuitenkin kiinni kamerastasi kun kurkottelet selfietä varten yli kaiteen!

Hudson Yards Vessel New Yorkissa - Vessel rakennelma Hudson Yards Vessel New Yorkissa - Vessel näköala

Opastettu Vessel-kierros

Kun yllä olevat liput ovat loppuunmyyty tai jos haluat tutustua The Vesseliin oppaan kanssa, varaa tämä opastettu Vessel, Hudson Yards ja High Line Park -kierros. Kierros alkaa Chelsea Marketin lähellä. Nousette ylös High Linelle ja kävelette pitkin vanhaa junarataa, joka on muutettu puistoksi. High Linen toisesta päästä löytyy Hudson Yardsin alue, Vessel mukaan lukien. Pääset kapuamaan vaikuttavan rakennelman rappusia pitkin ja ihailemaan kaupunkinäkymiä ainutlaatuisesta näkökulmasta.

Varaa opastettu Vessel, Hudson Yards ja High Line -kierros tästä

Käytännön tietoa

  • Sijainti: Vessel sijaitsee Hudson Yardsin Public Square and Gardens -alueella.
  • Aukioloajat: auki päivittäin kello 10.00-21.00, talvella auki klo 19.00 asti
Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja