2.1m
Kysyttävää? Laita viestiä eric@newyorkcity.fi
International Center of Photography New Yorkissa

International Center of Photography New Yorkissa

Osta liput nyt
International Center of Photography New Yorkissa

International Center of Photography (ICP) koostuu museosta, koulusta ja tutkimuskeskuksesta, jotka kaikki keskittyvät samaan aiheeseen: valokuvaukseen. Museo sijaitsee Nolitassa Lower Manhattanilla. Sen perusti kuuluisan valokuvaajan Robert Capan veli, Cornell Capa, vuonna 1974. Tänä päivänä se on maailman johtavin instituutio, joka on omistautunut tutkimaan valokuvauksen käytäntöjä, ymmärtämään valokuvaa ja tuotettua kuvastoa kaikissa sen muodoissa.

Osta International Center of Photography -liput tästä

Faktat ja luvut

ICP:ssä on järjestetty jo yli 500 soolo- ja ryhmänäyttelyä ja yli 3000 valokuvaajan ja taiteilijan työt ovat olleet jo esillä. Nämä luvut saavat ICP:n kuulostamaan isolta museolta, mutta sitä se ei ole. Verrattuna New Yorkin muihin museoihin on ICP kooltaan suhteellisen vaatimaton. Joku voisi pitää sitä jopa pienenä. Vaikka vakituiseen näyttelyyn kuuluu yli 100 000 valokuvaa, samaan aikaan on näytteillä 1-2 pienempää näyttelyä.

Kokoelma

Cornell Capan tarkoitus museon perustamisessa oli pitää elossa valokuvalaji ”Concerned Photography”, sekä samalla kunnioittaa veljeään Robertia ja hänen kollegoitaan. Mm. Werner Bischof, Chim (David Seymour) ja Dan Weiner jotka kaikki kuolivat 1950-luvulla. Heidän työnsä muodostavat tärkeän osan museon vakituista kokoelmaa – muun muassa Eugene Smithin, Henri Cartier-Bressonin, James VanDerZeen ja Lisette Modelin rinnalla. Vaikka ICP onkin tunnettu 1900-luvun amerikkalaisesta ja eurooppalaisesta dokumenttivalokuvasta, museo tähtää myös visuaalisen kulttuurin tutkimiseen kokonaisuudessaan ajatuksia herättävillä näyttelyillä. Tämä luo usein yllättäviä yhdistelmiä perinteisten valokuvamuotojen sekä videoinstallaatioiden ja sosiaalisen median taiteen kanssa.

International Center of Photography New Yorkissa - nayttely International Center of Photography New Yorkissa - Public Private Secret -nayttely

Tutustuminen museoon

Riippuen museossa esillä olevista näyttelyistä, tarvitset tyypillisesti 45–60 minuuttia museon kiertämiseen. Voit helposti yhdistää sen vierailuun lähistöllä sijaitsevaan New Museumiin. Tai voit pitää kahvitauon museon kahvila Mamanissa, jossa on tarjolla valikoima piiraita, salaatteja ja voileipiä sekä ilmainen wifi. Taiteilijoiden ylläpitämä kirjakauppa on suhteellisen pieni, mutta se täydentää museon näyttelyitä. Sisäänpääsy International Center of Photographyyn sisältyy New York Passiin.

Käytännön tietoa

  • Aukioloajat:
    • suljettu maanantaisin
    • tiistai ja keskiviikko klo 10.00–18.00
    • torstai klo 10.00–21.00
    • perjantai–sunnuntai klo 10.00–18.00
  • Sijainti: 250 Bowery

Osta International Center of Photography -liput tästä

Kommentointi on suljettu.

Eric's New York Find it for free on the App Store
App store Google play
Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


alkaen
saakka
Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja