2.1m
Kysyttävää? Laita viestiä eric@newyorkcity.fi
Kulkuyhteydet Manhattanilta JFK-lentokentälle

Kulkuyhteydet Manhattanilta JFK-lentokentälle

Kulkuyhteydet Manhattanilta JFK-lentokentälle

Manhattanilta JFK-lentokentälle löytyy paljon eri kulkuvaihtoehtoja ja suosittelen aina varaamaan ne etukäteen. Täten voit nauttia huoletta viimeisestä lomapäivästä New Yorkissa kun tiedät, miten olet palaamassa lentokentälle. JFK-lentokentälle voi matkustaa taksilla, pikkubussilla, lentokenttäbussilla, metrolla tai junalla.

Vaihtoehtoisesti, jos matkustat New Jerseystä, Brooklynista tai Queensista, lue tästä lisää.

Taksi

Taksilla matkustaminen Manhattanilta JFK-lentokentälle on helppoa ja maksaa noin 52-57$ + tietullimaksu sekä tippi (7-10$). On hyvä huomioida, että taksin nappaaminen lennosta ruuhka-aikaan ei ole aina helppoa. New Yorkissa et voi tilata taksia soittamalla, vaan sinun pitää ottaa se lennosta kadulla. Jos matkustat kello 7.30–9.30 tai 16.00–19.00 välisenä aikana, suosittelen käyttämään alla mainitsemiani vaihtoehtoja sen sijaan.

Lentokenttäbussit

NYC Express (entinen NYC Airporter) -lentokenttäbussit ajavat Manhattanin ja JFK-lentokentän välillä. Bussit lähtevät Manhattanilta Grand Central Terminalista ja Port Authoritysta noin tunnin välein kello 11.00–19.00 välillä. Alle 3-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi! Melkein kaikki bussit tarjoavat ilmaisen wifi-verkon käyttöön. Bussit voivat olla täynnä, joten varaa matkaan tarpeeksi aikaa.

Varaa tästä NYC Express -lentokenttäbussi

Jaettu pikkubussi

Jaettu pikkubussikuljetus noutaa matkustajat hotellilta tai yksityisasunnolta ja vie JFK-lentokentälle. Matka JFK:n lentokentälle maksaa 20$. Pikkubusseja on todella helppo käyttää ja suosittelen niitä kaikille. Pikkubussi tulee noutamaan sinut, joten sinun tarvitse stressata vapaan taksin löytämisestä. Nämä pikkubussit ovat edullisia ja niitä on helppo käyttää, mutta niillä matkustaminen vie kauemmin kuin taksilla, sillä he noutavat useita matkustajia matkan varrelta. Varattuasi pikkubussin, lue huolellisesti saamasi tositteen (voucher) ohjeet miten varaat noudon haluamastasi paikasta ja haluamaasi kellonaikaan. Huomiothan, että useimmat bussit eivät nouda asiakkaita 125th Streetiä kauempaa Manhattanilla.

Varaa tästä jaettu pikkubussi lentokentälle
Varaa tästä jaettu meno-paluukuljetus pikkubussilla

Yksityisauto tai limusiini

Jaettujen pikkubussien lisäksi sinut voidaan tulla noutamaan majoituspaikastasi luksusautolla tai limusiinillä. Luksusautoon, kuten Sedaniin tai pikkubussiin, mahtuu kerralla enimmillään 9 matkustajaa riippuen auton tyypistä. Hinnat ovat kohtuullisia, alkaen noin 17$ per henkilö JFK -lentokentälle. Jos matkustat ryhmänä, johon kuuluu neljä henkeä tai enemmän, niin tälläisen auton varaaminen tulee edullisemmaksi kuin matkustaminen bussilla tai taksilla.

Varaa tästä yksityisauto tai limusiini lentokentälle

Metro (subway)

Valitse metrolinja A tai E, jotta pääset AirTrainille. Metromatka maksaa 2,75$ (uusi MetroCard maksaa 1$) ja AirTrain maksaa 5$. Matkaan menee 1,5 tuntia ja jos sinulla on paljon matkatavaroita ja pitkä lento edessä, en suosittele tätä vaihtoehtoa.

Juna

Voit matkustaa Jamaica-metroasemalle Long Island Rail Road -junalla Manhattanin Penn Stationilta. Jamaica Stationilta sinun pitää mennä AirTrainilla JFK-lentokentälle. Junamatka maksaa 7,25-10$ ja AirTrain maksaa 5$.

Kuinka paljon aikaa varaan paluumatkaan JFK-lentokentälle?

Varaa aina tarpeeksi aikaa paluumatkaan lentokentälle, erityisesti ruuhka-aikaan. Haluat tuskin olla jumissa ruuhkassa ja stressata lennon lähdöstä. Alta löydät tyypilliset matkustusajat Manhattanilta. Muista, että Downtownista on pidempi matka JFK-lentokentälle kuin Midtownista:

  • Taksi JFK-lentokentälle: 1-1,5 h
  • Pikkubussi JFK-lentokentälle: 1-1,5 h
  • Lentokenttäbussi JFK-lentokentälle: 1,5-2 h
  • Metro JFK-lentokentälle: 1,5-1,75 h
  • Juna Penn Stationilta JFK-lentokentälle: 1 h (junan lähdöstä)
  • Limusiini / yksityisauto JFK-lentokentälle: 45min – 1,5 h
Ericin vinkki: Itse varaan aina pikkubussin tai yksityisauton (towncar). Pikkubussi maksaa 20$ ja noutaa sinut hotellilta tai asunnolta, aivan kuten limusiini ja yksityisauto. Tämä takaa rauhallisen paluumatkan lentokentälle ja on paljon parempi vaihtoehto kuin stressaaminen taksista. Varsinkin kello 15.30–19.00 välillä taksin saaminen on kiven takana. Pikkubussi ja limusiini pitää varata etukäteen ja voit tehdä sen täällä.

Matkustatko eri lentokentältä?

Lue tästä lisää kulkuyhteyksistä Manhattanilta Newark-lentokentälle

Lue tästä lisää kulkuyhteyksistä Manhattanilta LaGuardia-lentokentälle

Kommentointi on suljettu.

Eric's New York Find it for free on the App Store
App store Google play
Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


alkaen
saakka
Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja