Lower East Side New Yorkissa

Osta liput nyt
Lower East Side New Yorkissa

Lower East Side New Yorkissa on kaupunginosa, joka jää Lower Manhattanin ja Brooklynin sekä Manhattan Bridgen ja Williamsburg Bridgen väliin. Alueen asutti aikoinaan köyhä väestö, mutta viime vuosina tilanne on muuttunut. Vaikka vauhti on hidasta muihin kaupunginosiin verrattuna, on Lower East Side hitaasti muuttumassa trendikkääksi. Tämän kaupunginosan viehätys piileekin siinä miten vanha ja kulunut yhdistyy uuteen ja ylellisempään kaupunkikuvaan ja hotspotteihin.

Pysähdys Lower East Sidella

Ruostuneet palotikkaat ja epäilyttävän näköiset pikkukujat antavat Lower East Sidella taiteellisen ilmapiirin. Välillä olo saattaa tuntua hiukan turvattomalta, mutta sanoisin ettei siihen ole syytä. Williamsburg Bridgen aluetta en suosittele turisteille, sillä se ei ole kovin kiinnostava. Lower East Side on enimmäkseen koulualuetta, mutta alueelta löytyy myös vierailun arvoisia paikkoja. Varsinkin jos olet New Yorkissa hiukan pidempään, kannattaa tähän kaupunginosaan tutustua kävellen tai vaikka pyöräillen pitkin East Riverin vartta. Muista kuitenkin, että FDR-moottoritie kulkee pyörätien ja joen välissä, ja voi vaikuttaa hiukan maisemiin.

Jos haluat haukata jotain nopeasti, niin suosittelen suuntaamaan kohti Russ & Daughters -kahvilaa (179 E Houston Street). Russ & Daughters perustettiin 1914, ja he myyvät paljon itäeurooppalaisia ja juutalaisia ruokia. Pikkuleivät ja bagelit lohen kera ovat ehdottomasti kokeilun arvoisia, suosittelen.

Lower East Side New Yorkissa -Russ & Daughters Lower East Side New Yorkissa - kaupat

Maukas pala kulttuuria

Toinen tapa tutustua Lower East Sideen on osallistua kaikki alueen ruokakojut kiertävälle kierrokselle. Lower East Side Food and Culture -kierroksella kierretään kaupunginosa pienen ryhmän kanssa, ja metsästetään alueen parhaita herkkupaloja. Lower East Sidella tämä tarkoittaa ruokaa monista eri kulttuureista. Kierros ei kuitenkaan pidä sisällään pelkästään syömistä, vaan samalla tutustutaan kaupunginosaan ja kuullaan tarinoita ihmisiltä, jotka toivat ruoat New Yorkiin. Kaupunginosaan tutustuminen makujen kautta, kuulostaa houkuttelevalta eikö?

Lower East Side New Yorkissa - talot Lower East Side New Yorkissa - kadut

Vintagea ja uutta muotia

Mitä tulee muotiin ja ostoksiin, on Lower East Sidesta kasvanut hyvä shoppailualue. Yhä enemmän muotisuunnittelijoita on muuttanut alueelle, ja secondhand-liikkeitä ja muita pop-up-kauppoja löytyy entisistä asunnoista ja taloista. Näissä liikkeissä voi helposti vierähtää tunti tai pari, kun metsästää uniikkeja vaateluomuksia. Edullisimpia hintoja etsivät päätyvät Orchard Streetille. Ota huomioon, että suuri osa liikkeistä on suljettu lauantaisin eikä sunnuntaisin. Tämä juontaa juurensa Lower East Siden juutalaistaustasta. Myös kauppojen hyllyillä ja ravintoloiden ruokalistoissa näkyvät juutalaisvaikutteet.

Lower East Side New Yorkissa - panoraama nakyma

Katz’s Deli: Kun Harry tapasi Sallyn

Lower East Sidella on yksi paikka, jota ei voi missään tapauksessa jättää väliin: Katz’s Deli. Tämä diner edustaa kaikkea mikä on “extra large”. Tila itsessään, juomat ja voileivät (maista pastramia!) ovat kaikki jättiläiskokoista. Diner tarjoilee aidon New York -kokemuksen: big, bigger, biggest. Suurin syy miksi Katz’s Deli on niin tunnettu, erityisesti turistien keskuudessa, johtuu Kun Harry tapasi Sallyn -elokuvasta. Totta, Meg Ryanin legendaarinen kohtaus ja teeskennelty orgasmi filmattiin tämän dinerin pöydässä. Liikkeessä on kyltti ”Where Harry met Sally….hope you have what she had!” , joka näyttää missä pöydässä he tarkalleen istuivat.

Ericin vinkki: Kiinnostaako sinua enemmän Lower East Siden rikas historia kuin muoti? Tenement-museo sijaitsee 103 Orchard Streetillä. Opas näyttää miten ihmiset tällä alueella asuivat vuosisatoja sitten: monta perhettä yhdessä, vanhoissa ja huonokuntoisissa rakennuksissa.

Lower East Side New Yorkissa - Katz's Deli Lower East Side New Yorkissa - Katz's Deli sisalta

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja