2.1m
Kysyttävää? Laita viestiä eric@newyorkcity.fi
Metropolitan Museum of Art New Yorkissa

Metropolitan Museum of Art New Yorkissa

Osta liput nyt
Metropolitan Museum of Art New Yorkissa

Metropolitan Museum of Art, joka kulkee myös nimellä Met, on New Yorkin suurin taidemuseo. Pariisissa on Louvre, Pietarissa Eremitaaši, Amsterdamissa Rijksmuseo ja New Yorkissa on Met. Metropolitan Museum of Artin kokoelma on erittäin laaja: Egyptin taidetta, aseita ja haarniskoja, pukuinstituutti, valokuvia ja nykytaidetta. Tämä taidemuseo tarjoaa jokaiselle jotakin.

Varaa tästä Metropolitan Museum of Art -liput

Mitä ehdin nähdä Metropolitan Museum of Artissa 1,5 tunnissa?

Jotta ehtii kiertämään koko museon läpi ja näkemään sen fantastisen kokoelman, tarvitsee siihen vähintään pari päivää aikaa. METin kokoelmasta löytyy yli 2 miljoonaa taideteosta yli 5000 vuoden ajanjaksolta, jotka on koottu ympäri maailman yli 400 galleriasta.

Metropolitan Museum of Art New Yorkissa - Van Gogh  Metropolitan Museum of Art New Yorkissa - Egyptin siipi

Museon voi tietenkin myös kiertää läpi omin päin. Vieraile ensin Alankomaiden 1600-luvun maalaustaiteen kultakaudella (Dutch Golden Age) huoneissa 600-632 toisessa kerroksessa. Täältä löytyvät kuuluisat hollantilaiset taiteilijat kuten Rembrandt, van Ruysdael ja Hobbema. Kokoelma on erittäin mielenkiintoinen.

Kun jatkat sieltä monimutkaisen käytävän läpi eteläpuolelle, päädyt huoneisiin 800-830. Niistä löytyy 1800- ja 1900-luvun eurooppalaista taidetta ja patsaita. Taiteilijat kuten Van Gogh, Matisse ja Degas ovat edustettuina, eikä näitä kauniita taideteoksia kannata jättää väliin.

Jatka huoneeseen 917, josta löytyy nykytaidetta. Kokoelma on todella upea ja monipuolinen. Huoneesta matka jatkuu suoraan portaisiin, jotka vievät ensimmäiseen kerrokseen Edward Hopperin kauniiden teosten äärelle.

Tässä vaiheessa olet ansainnut pienen juomatauon, johon sopii mainiosti viidennen kerroksen Roof Garden Café. Se on auki toukokuusta lokakuuhun, ja joskus siellä esiintyy myös jazzbändi.

Eksklusiivinen VIP-kierros ennen museon avautumista

Yksinoikeudella! Näe museo VIP-kierroksella ennen kuin ovet avautuvat yleisölle ja väkijoukot ryntäävät sisään. EmptyMet-kierroksella oppaasi vie sinut pienessä ryhmässä vierailemaan useita näytteillä olevia kohokohtia. Tartu mahdollisuuteen kokea Met ainutlaatuisella tavalla.

Varaa liput EmptyMet-kierrokselle tästä

Metropolitan Museum New Yorkissa - tyhja met Metropolitan Museum of Art New Yorkissa - Moderni taide

Käytännön tietoa

  • Aukioloajat:
    • Su-to klo 10.00 – 17.30
    • Pe-la klo 10.00 – 21.00
  • Sijainti: 1000 Fifth Avenue (82nd Streetillä). Voit ottaa vihreät metrolinjat 4, 5 tai 6 tai keltaisen Q-linjan 86 Streetille. Sieltä voit joko kävellä museoon, joka vie noin 10-15 minuuttia, tai vaihtaa M86-bussiin Fifth Avenuelle. Kulkuneuvon vaihtaminen bussin ja metron välillä on ilmaista, joten sinun ei tarvitse maksaa ylimääräistä bussista.
  • 1.3.2018 alkaen The Met ei enää hyväksy ‘pay as you wish’ -maksua ei-newyorkilaisille, joten kaikkien turistien tulee hankkia lippu.

Osta liput Metropolitan Museum of Art -museoon tästä

Ericin vinkki: Metropolitan Museum of Art -museolla on kaksi muutakin kohdetta, Met Breuer ja Met Cloisters. Met Breuer -museon kokoelmat sisältävät modernia ja nykytaidetta kävelymatkan päässä Metistä. Keskiaikaisen eurooppalaisen luostarin tyyliin rakennettu Met Cloisters puolestaan sijaitsee Manhattanin pohjoisimmassa päässä. Met-lippuihisi sisältyy sisäänpääsy näihin kahteen museoon, joten suunnittele aikasi huolella!

Metropolitan Museum of Art New Yorkissa - Patsas Metropolitan Museum New Yorkissa - Kattoterassipuutarha

Sinua saattaisi myös kiinnostaa: 

Kommentointi on suljettu.

Eric's New York Find it for free on the App Store
App store Google play
Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


alkaen
saakka
Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja