New York Pride (ent. Gay Pride) 2020

Gay Pride New Yorkissa

New York Pride (entiseltä nimeltään Gay Pride) on vuosittainen tapahtuma New Yorkissa. Se juhlii lesbo-, homo-, biseksuaali- ja transväestöä (LGBT+) ja -kulttuuria. Priden kaikista tapahtumista The March on ehkäpä parhaiten tunnettu newyorkilaisten keskuudessa. The Marchia kutsutaan myös Pride-paraatiksi (Pride Parade).

Pride Parade kulkee pitkin Fifth Avenueta ja päätyy Greenwich Villageen. Se ohittaa Stonewall Innin, joka oli Stonewall mellakoiden syntypaikka vuonna 1969. Stonewallin mellakoita pidetään yhtenä merkittävämpänä tapahtumana homoseksuaalien historiassa. Mellakat edesauttoivat gay-vapautusliikeen sekä homojen ja lesbojen oikeuksien etenemistä Yhdysvalloissa.

Mitä New Yorkissa voi tehdä NYC Priden aikana?

Priden aikana New Yorkissa järjestetään paljon erilaisia tapahtumia. Niiden tulot menevät yleensä hyväntekeväisyyteen New Yorkin LGBT-yhteisölle ja Pride-tapahtumien kulujen kattamiseen. NYC Pridea kutsutaan myös Gay Prideksi ja festivaalia Pride-viikoksi (Pride Week). Löydät alta pienen yhteenvedon Pride Weekin aikana järjestettävistä tapahtumista.

The March

The March (Pride Parade) on tapahtumista varmaankin tunnetuin ja NYC Priden symboli. Kaikki ovat tervetulleita katsomaan paraatia. Tapahtuma on vilkas ja paraatiblokkeja saattaa olla jopa yli 110! Ainoastaan virallisesti rekisteröityneet yhdistykset voivat osallistua paraatikulkueeseen. The March järjestetään New Yorkissa 28. kesäkuuta 2020. Se alkaa 29th Streetin ja Fifth Avenuen kulmalta ja päättyy 16th Streetin ja 7th Avenuen risteykseen.

Ruuhkaa Gay Pridessa New Yorkissa Gay Pride New Yorkissa - paraati

PrideFest

PrideFest on katufestivaali. Paikalla on myyjiä, viihdyttäjiä ja aktiviteetteja, jotka juhlistavat tasa-arvoa. Paikalla järjestetään myös minikonsertteja. Festivaali järjestetään Hudson Streetillä New Yorkissa. Kaikki ovat tervetulleita ja tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtuma pidetään 28. kesäkuuta 2020.

Pride Island

Pride Island on suuri live-musiikkitapahtuma, jossa esiintyy useita artisteja ja Dj:tä. Se on myöskin NYC Priden suurin vuosittainen hyväntekeväisyysjuhla. Osallistujien pitää olla vähintään 21-vuotiaita. Tapahtuma järjestetään 26.-28. kesäkuuta 2019 kello 14.00–22.00, paikkana Hudson River Park, Pier 97.

Jos energiaa vielä riittää, jatka juhlintaa yhdessä New Yorkin monista homobaareista tai lähde bilettämään kattoterassibaariin.

Opastettu Pride Tour New Yorkissa

Lähde tälle opastetulle kierrokselle, jos haluat tietää lisää New Yorkin LGBT-liikkeestä. Opas kertoo  Stonewallin mellakoista ja niiden historiallisesta tausta, näyttää teille Stonewall Inn -baarin ja vie myös moniin muihin LGBT-yhteisölle tärkeisiin paikkoihin.

Varaa opastettu Pride Tour tästä

New York Gay Pride - Sateenkaaret New York Gay Pride - Philip Marie

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja