Lähetä Ericille WhatsApp +316 888 00 666
2.1m
Kysyttävää? Laita viestiä eric@newyorkcity.fi
New York

New York

New York (virallinen nimi City of New York) on Yhdysvaltojen suurin kaupunki ja sijaitsee New Yorkin osavaltiossa. New York on kansainvälisen kaupankäynnin, politiikan, viestinnän, musiikin, muodin ja kulttuurin keskus. Kaupungin laadukkaille museoille, gallerioille ja tapahtumapaikoille ei vedä mikään vertoja. New York City on Lontoon, Pariisin ja Tokion rinnalla yksi maailman neljästä isoimmasta kaupungista.

New Yorkin historiaa

New Yorkin historia

New York kuului alunperin hollantilaisille. Vuonna 1614 Hollannin Länsi-Intian kauppakomppanian laiva saapui Manhattanin saarelle New Yorkiin. Miehistö halusi suojella yrityksen turkiskauppaa Hudson Valleyssa. Kaupungin nimeksi tuli Uusi Amsterdam vuonna 1625….

Lue lisää
New Yorkin väestötilasto

New Yorkin väestötilasto

New York Cityn asumistiheys on 8 miljoonaa ihmistä 800 neliökilometrin aluetta kohti. New York City on New Yorkin metropolialueen sydän. Alue on yksi maailman suurimmista 22 miljoonalla asukkaallaan. New York…

Lue lisää
New Yorkin talous ja hallinto

New Yorkin talous ja hallinto

New York on Yhdysvaltojen talouselämän keskipiste. New Yorkin pörssi (New York Stock Exchange) sijaitsee täällä, mutta myös NASDAQ, jossa monet uudemmat yritykset käyvät osakekauppaa. Wall Street on Manhattanin talouden keskus….

Lue lisää
Faktatietoa New Yorkista

Faktoja ja tilastotietoa New Yorkista

Jos olet kiinnostunut New Yorkin faktoista ja tilastotiedoista, olet saapunut oikeille sivuille! Kymmenen vuoden välein hallitus suorittaa väestönlaskennan. Viimeisin tehtiin vuonna 2010 ja se paljasti seuraavat faktat New Yorkista (ja…

Lue lisää
Win a trip to New York
Eric's New York Find it for free on the App Store
App store Google play
Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


alkaen
saakka
Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja