Lähetä Ericille WhatsApp +316 888 00 666
2.1m
Kysyttävää? Laita viestiä eric@newyorkcity.fi
New Yorkin bussit

New Yorkin bussit

New Yorkin bussi

Julkisen liikenteen bussit New Yorkissa ovat helppo ja turvallinen tapa matkustaa. Jos sinulla on kiire, ei bussi välttämättä kuitenkaan ole paras tai nopein vaihtoehto. Jos haluat pitää tauon kävelystä, niin hyppää kyytiin. Sinivalkoisten bussien kyydissä näkee loistavasti New Yorkia, ja niiden etuosassa on numero ja digitaalinen kyltti, jossa lukee määränpää.

MetroCardin käyttö

Bussimatka maksaa vain $2,75. Sen voi maksaa kolikoilla (ainoastaan hopeanvärisillä kolikoilla!) tai käyttämällä samaa MetroCardia, jolla matkustat metrossa. Unlimited MetroCard käy kaikissa New Yorkin busseissa. MetroCardilla matkustaessa olet oikeutettu vaihtamaan toiseen bussilinjaan tai metroon automaattisesti. Jos ostat lipun kolikoilla, pitää sinun pyytää erikseen vaihtoon oikeuttava lippu (transfer ticket) kuskilta.

Bussit pysähtyvät ainoastaan niille merkatuilla pysäkeillä. Voit pyytää kuskia pysähtymään missä tahansa reitin varrella kello 22.00 ja 05.00 välillä. Kaikkiin busseihin pääsee myös pyörätuolilla.

Öisin bussi on metroa turvallisempi vaihtoehto.

Lataa tästä ilmainen New Yorkin bussikartta

Select Bus Service

Joillakin reiteillä on käytössä Select Bus Service, jonka tarkoituksena on vähentää matkustusaikaa ja parantaa bussien viihtyisyyttä. Tehokkuutta on lisätty muun muassa sillä, että matkustajat maksavat bussimatkan jo etukäteen sen sijaan, että maksaisivat vasta bussissa. Bussipysäkeiltä löytyy lippuautomaatit, joita voi käyttää matkan maksamiseen. Maksun voi tehdä automaatilla joko MetroCardilla tai käteisellä. Maksutosite tulee säilyttää itsellä koko matkan ajan. Maksamisen jälkeen bussiin voi nousta kaikista ovista. Tunnistat Select Bus Service -linjat kartalla merkinnästä “SBS”.

Bussi New Yorkissa - Bussi 9th Avenue

Kommentointi on suljettu.

Win a trip to New York
Eric's New York Find it for free on the App Store
App store Google play
Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


alkaen
saakka
Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja