2.1m
Kysyttävää? Laita viestiä eric@newyorkcity.fi
New Yorkin taksit

New Yorkin taksit

Taksi on loistava tapa matkustaa New Yorkissa

Tunnistat New Yorkin taksit jo kaukaa niiden keltaisesta väristä. Keltaiset taksit (yellow cab) ovat oiva tapa liikkua kaupungilla. Lähtömaksu on 2,50$ plus 0,80$ joitain lisämaksuja. Kaikkiin taksikyyteihin, jotka alkavat, päättyvät tai kulkevat läpi Manhattanin 96th Streetistä etelään, lisätään myös 2,50$ maksu. Lisäksi kyydistä veloitetaan 50 senttiä per 1/5 maili, tai ruuhkassa, per minuutti. Taksi ”napataan lennosta” eli viitotaan kadulta kun sen valokyltti on päällä. Jos haluat matkustaa ylellisemmin, valitse limusiini. Ne maksavat hieman enemmän, mutta ovat elegantti tapa matkustaa. Limusiineissa ei ole taksamittaria, joten hinta sovitaan ennen matkaa.

Takseja on aina jonossa JFK-lentokentällä. Jos et halua maksaa matkasta paljoa, valitse keltainen taksi. Huomioithan, että JFK:lta Manhattanille taksien pitää tarjota kiinteä hinta. Taksit sen sijaan saavat laskuttaa enemmän Manhattanilta JFK:lle.

Kuinka käyttää New Yorkin takseja

Taksin voi viittoa Manhattanilla kadulla vain nostamalla kätensä ilmaan. Kun keskimmäinen valo taksin katolla on päällä, on taksi vapaa. Jos valo ei ole päällä on taksi varattu. Kun off duty -kyltti on päällä ei taksi ole käytössä.

Kun nouset newyorkilaiseen taksiin, älä kerro kuskille määränpään osoitetta. Sen sijaan kerro kuskille määränpään poikkikadut tai risteys. Esimerkiksi 9th Avenue ja 42nd Street. Sen lisäksi voit perille saavuttua antaa vielä tarkempia ajo-ohjeita mihin haluat taksin sinut jättävän, niin pääset mahdollisimman lähelle. Parasta on viittoa taksi, joka on ajamassa samaan suuntaan kuin itse olet menossa. Näin säästät aikaa ja rahaa.

Kun matkustat isommassa ryhmässä

Virallisten sääntöjen mukaan taksiin mahtuu neljä matkustajaa, mutta tilaa pitää myös jäädä matkatavaroille. Jos matkatavaroita on paljon joudutte ottamaan kaksi taksia. Siksi on parasta matkustaa shuttle- tai pikku-bussilla jos ryhmä on iso.

Kun matkustat yöllä

Taksi on usein helpoin ja turvallisin vaihtoehto, kun matkustat illalla ja yöllä. Hintaan lisätään pieni lisämaksu: kello 20.00 – 06.00 välillä maksat 0,50 senttiä ekstraa. Myös ruuhka-aikana, maanantaista perjantaihin kello 16.00 – 20.00, maksat 1 dollarin ekstraa.

Taksissa maksaminen

Taksissa voi maksaa joko käteisellä tai luottokortilla. Älä unohda jättää tippiä maksaessasi käteisellä. Kun maksat luottokortilla on tipin antaminen tehty erittäin helpoksi. Ennen kuin vedät luottokortin magneettinauhan lukijasta, ruudulla näkyy matkan kokonaissumma ja vaihtoehdot 20%, 25% tai 30% tipille. Valitse yksi vaihtoehdoista tai valitse pienempi tippi näppäimistöllä.

Muista tippi newyorkilaisessa taksissa Keltaisia taksjea New Yorkin kaduilla

Limen vihreät taksit

Manhattanin 12 000 keltaisen taksin joukkoon on ilmestynyt myös limen vihreitä takseja. Nämä uudet taksit saavat noutaa asiakkaita ainoastaan Manhattanin pohjoisemmista kaupunginosista ja hallintoalueista.

Newyorkilaisia limen-vihreita ja keltaisia takseja Limen-vihreita takseja New Yorkin kaduilla

Ericin vinkki: Aidot newyorkilaiset eivät koskaan kerro taksikuskille minne ovat menossa ennen kuin jo istuvat taksissa. Tämä johtuu siitä, että joskus taksit voivat kieltäytyä ottamasta sinua kyytiin. Mutta jos istut jo taksissa, on sen ajettava sinut perille, sillä hän ei voi pyytää sinua poistumaan. Jos näet taksin jonka off duty -kyltti on päällä, kannattaa silti viittoa sille. Joskus nämä kuskit etsivät ainoastaan asiakkaita, jotka sattuvat matkustamaan paikkaan, joka on heidän kotimatkansa varrella tai pidemmän matkan. Kello 16.00 ja 19.00 välillä on todella vaikeaa löytää taksi, joten pidä tämä mielessä jos aikataulu on tiukka.

Takseja ruuhkassa New Yorkissa Taksi New Yorkissa

Sinua saattaisi myös kiinnostaa:

Kommentointi on suljettu.

Win a trip to New York
Eric's New York Find it for free on the App Store
App store Google play
Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


alkaen
saakka
Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja