Lähetä Ericille WhatsApp +316 888 00 666
2.1m
Kysyttävää? Laita viestiä eric@newyorkcity.fi
NYC Ferry New Yorkissa

NYC Ferry New Yorkissa

NYC Ferry New Yorkissa

NYC Ferry -nimellä tunnetut East Riverin lautat New Yorkissa kuljettavat sinut edullisesti ja helposti edestakaisin Manhattanille. Haluaisitko vierailla Brooklynissa tai Queensissa? Tai majoitutko Long Island Cityssä sijaitsevaan hotelliin? Ylitä East River lautalla ja nauti matkalla upeista maisemista. Lautat ovat kiva vaihtoehto metrolle, joka on usein ruuhkainen. NYC Ferryllä kuljet samaan hintaan kuin metrolla ja matkan varrella voit ihailla Manhattanin skylinea.

Kuusi reittiä

NYC Ferry liikennöi kuudella reitillä ympäri vuoden: East River, Astoria-, South Brooklyn, Rockaway-, Lower East Side ja Soundview-reiteillä. Katso tästä erittely reiteistä ja niiden pysäkeistä. Manhattanilla on viisi laituria: Wall Street/Pier 11, Corlears Hook, Stuyvesant Cove, East 34th Street ja East 90th Street. Lisäksi Brooklynista ja Queensissa on useita pysäkkejä. Kesäsesongin aikana viikonloppuisin East River ja South Brooklyn -reiteillä on käytössä myös ylimääräinen pysäkki Governors Islandilla.

Liput NYC Ferrylle

NYC Ferryn liput maksavat 2,75$ per kappale ja niitä voi ostaa kaikilta pysäkeiltä löytyvistä lippuautomaateista. Liput ovat myös ostettavissa NYC Ferry -sovelluksen kautta. Lautan hinta on sama kuin metron, mutta metroliput eivät käy maksuna lauttoihin. Lautta on ehdottomasti kiva vaihtoehto metrolle. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että lautat eivät kulje yhtä usein kuin metro, joten saatat joutua odottamaan hieman pidempään. Työmatkalaiset käyttävät myös lauttoja paljon. Siksi suosittelen välttämään aamun ja iltapäivän ruuhka-aikoja, sillä päivän muut ajankohdat ovat rauhallisempia.

NYC Ferry New Yorkissa - reitit NYC Ferry New Yorkissa - lippuautomaatit

NYC Ferryllä matkustaminen

Useilla NYC Ferry -reiteillä voit yhdistää matkustamisen pisteestä A pisteeseen B sekä nähtävyyksien katselun. Erityisesti kesällä on kiva istua laivassa ja nauttia maisemista. Siksi joillakin reiteillä suosittelisin ottamaan lautan metron sijaan.

Brooklyn Bridge

NYC Ferryn avulla voit yhdistää helpommin vierailun  Lower Manhattanilla ja Financial Districtillä Brooklyn Bridgen ylitykseen kävellen. Yksi vaihtoehto on ottaa East River Ferry tai South Brooklyn Ferry Wall Streetiltä DUMBO:on. Suuntaa siellä Brooklyn Bridge Parkiin, josta voit ihailla kaupunkikuvaa ja kävellä takaisin Manhattanille sillan yli. Tai jos sinulla on vaikeuksia kävellä, voit ottaa metron Manhattanilta Brooklyniin ja lautan takaisin. Tällä tavoin sinun ei tarvitse kävellä Brooklyn Bridgen yli, mutta pääset nauttimaan samoista upeista maisemista.

Long Island City

Mikäli majoitut hotellissa lähellä Long Island Cityn laituria (Gantry Plaza State Parkissa), pääset Manhattanille nopeammin Astoria Ferryllä kuin metrolla. Onko hotellisi lähempänä metropysäkkiä? Siinä tapauksessa metro saattaa olla nopeampi vaihtoehto, mutta suosittelen ottamaan lautan joka tapauksessa ainakin kerran vaihtelun vuoksi. Pääset myös Long Island Citystä Roosevelt Islandille Astoria Ferryllä. Haluaisitko vierailla Roosevelt Islandilla Manhattanilta käsin? Siinä tapauksessa ota kuuluisa vaijerihissi ja sen jälkeen lautta takaisin.

NYC Ferry New Yorkissa - Brooklyn Bridge NYC Ferry New Yorkissa - Queens

Pyöräily

Jos suunnittelet pyörän vuokraamista New Yorkissa, voit tehdä siitä vielä erityisemmän kokemuksen lauttamatkan ansiosta. Valitse esimerkiksi pyörän noutaminen Brooklyn Bridgeltä. Pyöräile sen jälkeen jonkin aikaa Lower Manhattanin kaduilla ennen kuin otat pyörän mukaan lautalle Brooklyniin. Normaalin 2,75$ lippuhinnan lisäksi sinun tulee maksaa 1$ lisämaksu pyörästä. Pyöräile Brooklyn Heightsin ja DUMBOn halki ja aja takaisin Manhattanille Brooklyn Bridgen yli. Voit jopa tehdä siitä päiväretken ja pyöräillä Williamsburgista Greenpointiin. Ota sen jälkeen lautta takaisin Manhattanille, josta voit pyörällä Midtownin halki kohti Central Parkia ja palauttaa pyörän sinne.

Rockaway Beach

Jos haluaisit viettää päivän rannalla, voit ottaa lautan Wall Streetilta Rockaway Beachille. Rockaway Ferry vie sinut Manhattanilta Rockaway Beachin peninsulaan Queensin eteläpuolelle noin tunnissa. Siellä on hieman vähemmän turisteja kuin esimerkiksi Coney Islandilla. Kaikesta huolimatta sen on kiva paikka vierailla lämpiminä kesäkuukausina, erityisesti kun sen yhdistää rentoon lautta-ajeluun.

Ericin vinkki: Riippuen lähtöpaikastasi ja määränpäästä, lautta saattaa olla nopeampi tai hitaampi kuin metro. Joka tapauksessa on hauska kokeilla jotain uutta ja mennä NYC Ferryllä edes kerran. Lippu ei ole kallis ja usein sinulla on upeat maisemat matkan varrella; mikä on erona metrokyytiin! Kaikista lautoista löytyy vessat sekä kioski, josta voi ostaa mm. kahvia ja pikkupurtavaa. Älä sekoita NYC Ferryä ilmaiseen Staten Island Ferryyn, joka vie sinut ainoastaan Staten Islandille ja takaisin.

NYC Ferry New Yorkissa - Empire State Building NYC Ferry New Yorkissa - lauttareitti

Kommentointi on suljettu.

Win a trip to New York
Eric's New York Find it for free on the App Store
App store Google play
Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


alkaen
saakka
Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja