Lähetä Ericille WhatsApp +316 888 00 666
2.1m
Kysyttävää? Laita viestiä eric@newyorkcity.fi
Puistot New Yorkissa

Puistot New Yorkissa

Puistot New Yorkissa

Vaikka New York on elämää sykkivä suurkaupunki maailman korkeimpine pilvenpiirtäjineen, löytyy sieltä silti myös paljon kauniita puistoja. Puistot tarjoavat oivan tilaisuuden rentoutumiselle, pienelle kävelylenkille tai piknikille. Lue tästä vinkkini.

Central Park

Central Park on suurin ja kuuluisin puisto New Yorkissa. Monille newyorkilaisille Central Park on heidän takapihansa, jossa he voivat viettää rauhallisen hetken.

Lue tästä lisää Central Parkista

Puistot New Yorkissa - veneita Central Parkissa Puistot New Yorkissa - Central Park

Washington Square Park

Washington Square Park sijaitsee New Yorkin Greenwich Villagessa. Fifth Avenue alkaa Washington Square Parkista. Puisto on nimetty Yhdysvaltojen ensimmäiseltä presidentin George Washingtonin mukaan. Vuonna 1827 puistosta tuli virallisesti vapaa-ajan puisto, ja sinne on pystytetty George Washingtonin muistoksi suuri Pariisin riemukaaresta mallia otettu kaari.

Washington Square Park on suosittu tapaamispaikka. Sen suosio johtuu sen sijainnista Greenwich Villagessa. Puisto on New York Universityä (NYU) vastapäätä. Sen lisäksi korttelin päässä kaikista suunnista löytyy riveittäin kahviloita, teattereita ja klubeja. Tämä on todellinen in-paikka shoppailuun, bilettämiseen tai vain rentoutumiseen. Katumuusikot viihdyttävät jalankulkijoita puistossa. Musiikkia esitetään usein riemukaaren alla ja monessa paikkaa voi pelata pelejä. Monet tulevatkin puistoon nimenomaan pelaamaan shakkia. Turistit, opiskelijat, taitelijat ja paikalliset, kaikki tapaavat täällä. Varsinainen newyorkilainen sulatusuuni, melting pot!

Puistot New Yorkissa - Washington Square Park Puistot New Yorkissa - Live-musiikkia Washington Square Parkissa

Brooklyn Bridge Park

Parhaat näkymät Manhattanille tarjoaa Brooklyn Bridge Park. Puisto sijaitsee veden rajassa Brooklynin sillan alla. Täällä otat taatusti parhaat kuvat kaupungista. Voit istua portailla tai rentoutua nurmikolla. Pienille lapsille on leikkipuisto.

Jos olet New Yorkissa kesällä on Pop-Up Pool loistava paikka. Sen uima-allas tarjoaa viilennystä helteessä. Toukokuun ja elokuun välillä voit osallistua ilmaiselle kävelykierrokselle, joka alkaa Pier 1 -laiturilta joka sunnuntai kello 11.00. Kävelet puiston halki oppaan kertoessa Brooklyn Bridge Parkista ja tämän kauniin, veden äärellä olevan alueen historiasta.

Lue tästä lisää Brooklyn Bridge Parkista

Puistot New Yorkissa - Brooklyn Bridge Park Puistot New Yorkissa - Brooklyn Bridge illalla

High Line Park

High Line Park New Yorkissa on ainutlaatuinen puisto, joka sijaitsee vanhalla kaupungin yllä kulkevalla junaradalla. Puisto on verratain uusi ja avattiin vuonna 2009.

Lue täältä lisää tietoa High Line Parkista

Puistot New Yorkissa - High Line Park

Madison Square Park

Madison Square Park sijaitsee Midtownissa Fifth Avenuella. Jos haluat pitää lyhyen hengähdystauon kaupungin vilskeestä, suuntaa Madison Square Parkiin. Puistossa on hauskoja kenttiä, joilla voi rentoutua sekä leikkialue lapsille. Kesäisin puistossa järjestetään paljon musiikkitapahtumia lapsille.

Shake Shack sijaitsee Madison Square Parkissa ja tarjoilee yhdet kaupungin maukkaimmista hampurilaisista ja pirtelöistä. Haluatko ottaa yhteyden kotijoukkoihin? Madison Square Gardenissa voit käyttää ilmaista WiFi-verkkoa.

Rakastatko taidetta? Madison Square Parkissa on usein väliaikaisia taidenäyttelyitä ja paljon erilaista taidetta näytillä.

Puistot New Yorkissa - Ihmisia Madison Square Gardenissa Puistot New Yorkissa - Shake Shack Madison Square Parkissa

Battery Park

Battery Parkilla on merkittävä historia. Aikoinaan kun siirtolaiset saapuivat Ellis Islandille, tulivat he New Yorkiin Battery Parkin kautta. Battery Parkista on kauniit näkymät Vapaudenpatsaalle ja Ellis Islandille. Lautta Vapaudenpatsaalle lähtee täältä.

Puisto on todella suosittu ja sen ilmapiiri on rento. Kesäisin puistossa järjestetään konsertteja ja festivaaleja, kuten ruotsalainen juhannusfestivaali. Puistossa on kauniita kukkapuutarhoja, jotka kannattaa käydä katsomassa mikäli pidät kukista. Pienen matkan päässä, Wagner Parkissa sijaitsee Gigino. Gigino on tyylikäs ravintola, jonka terassi on todella suosittu tapaamispaikka töiden jälkeisille drinkeille. Tämä on myös yksi kaupungin romanttisimmista ravintoloista, joten jos haluat tuhlata, on tämä loisto valinta.

Monet Manhattanin opastetuista kävelykierroksista alkavat Battery Parkista.

Täältä löydät tietoa kaikista opastetuista kierroksista

Bryant Park

Bryant Parkista löytyy tekemistä jokaiselle vuodenajalle New Yorkissa. Talvisin siellä voi luistella. Kesäisin riittää tapahtumia. Voit katsoa ilmaiseksi elokuvia tai joogata, tanssia tai liittyä taiji-tunnille.

Bryant Park sijaitsee keskellä Manhattania. Se on lähellä Times Squarea ja teatterialuetta. Myös New York Public Library on lähellä. Bryant Park sopii erinomaisesti drinkkipaikaksi lämpimässä, kesäisessä säässä. Paikka on täynnä juppeja, jotka tapaavat töiden jälkeen. Bryant Park on pieni ja kodikas puisto ja ehdottomasti vierailun arvoinen.

Puistot New Yorkissa - Bryant Park Puistot New Yorkissa - Bryant Park Terrace

Paley Park

Paley Park on yksi New York Cityn piilotetuista helmistä Midtown Manhattanilla. Se on pieni keidas keskellä kiireistä kaupunkia. Puistossa on puita ja muratti kasvaa pitkin seiniä. Puiston kohokohta on kuusi metriä korkea vesiputous, joka sijaitsee puiston loppupäässä. Vesiputouksen kaunis solina peittää täysin kaupungin melusaasteen.

Paly Park on nimetty yhdeksi maailman parhaimmaksi puistoksi. Puisto on osa Midtownia, mutta samaan aikaan tuntuu kuin olisit kaukana kaikesta. Tästä pienestä puistosta löytyy viisi koristeltua palaa Berliinin muurista. Puisto sijaitsee 3 East 53rd Streetillä toimistorakennusten välissä.

Puistot New Yorkissa - Paley Park

Riverside Park

Riverside Park on noin 6,5 kilometriä pitkä ja kulkee Hudsonjoen suuntaisesti. Puisto alkaa 72nd Streetiltä ja loppuu 158th Streetille. Kaupungin asukkaat tulevat puistoon rentoutumaan ja seurustelemaan sen rauhallisessa ympäristössä. Riverside Parkin bulevardi kulkee Hudsonjoen vartta ja on yksi kauneimmista koko maailmassa.

Kuten muissakin puistoissa, Riverside Parkissa järjestetään paljon festivaaleja kesäisin hyväntekeväisyystapahtumista musiikkiesityksiin.

Puistot New Yorkissa - Riverside Drive Riverside Parkista Puistot New Yorkissa - Riverside Park

Prospect Park

Prospect Park sijaitsee keskellä Brooklynia ja lähellä Barclays Centeriä (jossa Brooklyn Nets pelaa) ja eri museoita Brooklynissa. Puisto on tunnettu keinotekoisista vesistään, vaikka suurin osa Brooklynin luonnollisesta jäljellä olevasta metsästä löytyy juuri Prospect Parkista.

Talvisin puistossa on luistelurata ja kesäisin siellä järjestetään paljon tekemistä. Siellä voi jopa kalastaa. Jos olet perheen kanssa matkalla, on Prospect Park hyvä kohde, sillä sieltä löytyy tekemistä kaiken ikäisille. Rentoudu sillä aikaa kun lapsesi nauttii talutuksesta ponin selässä. Tai vuokraa polkuvene ja pidä hauskaa koko perheen kesken.

Kommentointi on suljettu.

Win a trip to New York
Eric's New York Find it for free on the App Store
App store Google play
Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


alkaen
saakka
Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja