TriBeCa New Yorkissa

TriBeCa New Yorkissa

TriBeCa New Yorkissa on kaupunginosa Lower Manhattanilla. Mikä on sen tarkka sijainti? Sen kertoo kaupunginosan nimi. TriBeCa on akronyymi Triangel Below Canal Street. Tämä tarkoittaa, että TriBeCa sijaitsee suurin piirtein Hudsonjoen, Canal Streetin, Broadwayn ja Vesey Streetin välissä. Alueen luoteisosassa on Holland Tunnel, joka yhdistää New Yorkin New Jerseyyn.

Suosittu alue

Vaikka TriBeCa on nykyään suosittu, ei se aina ole ollut näin. Alueen varastorakennukset, jotka nykyään toimivat asuntoina, ovat ajoilta jolloin TriBeCa oli teollisuusaluetta. Lyhyen aikaa alue oli tyhjillään, kunnes 1980-luvulla ryhmä taiteilijoita alkoi vallata taloja ja asua hylättyjen rakennusten ullakoilla. Siitä alkoi alueen henkiin herääminen. Yritykset muuttivat alueelle ja kymmenessä vuodessa TriBeCa oli jälleen kartalla. Tällä kertaa suosittuna ja kukoistavana Lower Manhattanin asuinalueena. TriBeCa on äänestetty New Yorkin turvallisimmaksi asuinalueeksi useasti ja alueella on asunut ja asuu paljon julkkiksia, muun muassa Beyoncé ja Jay-Z, Meryl Streep, Justin Timberlake ja Leonardo DiCaprio. TriBeCa on yksi kaupungin kalleimmista kaupunginosista.

TriBeCa New Yorkissa - Rantapromenadi TriBeCa New Yorkissa - Harrison Street

Luksusta ja vapaa-aikaa

Ei varmasti ole yllätys, että julkkisten asuttama kaupunginosa on täynnä ylellisiä kauppoja ja trendikkäitä ravintoloita. Päällystetyt kujat kulkevat monen huippuravintolan ohi. Niistä ovat esimerkkinä Takahachi, japanilainen sushia ja a la carte -annoksia tarjoileva ravintola, tai Tribeca Grill, joka on osittain Robert De Niron omistama ja todella suosittu julkkisten keskuudessa. Jos etsit puolestaan hieman vaatimattomampaa paikkaa, niin sinun kannattaa suunnata pröystäilemättömään Bar Anotheroomiin. Paikan sisustus ja valaistus on romanttinen ja kodikas. Baari sopii hyvin treffipaikaksi, varsinkin jos deitti sattuu tykkäämään erikoisoluista tai hyvästä viinistä.

Pier 25 TriBeCassa

TriBeCan puolelta Hudson River Parkia löytyy valtava leikkikenttien paratiisi: Pier 25. Tämä osa puistosta tarjoaa jotain kaiken ikäisille: lasten leikkikentästä vesielementteineen kiipeilyseinään ja rantalentopallokenttiin, minigolfkenttään ja ylellisillä tuoleilla varusteltuun aurinkoterassiin. Huhtikuusta lokakuuhun avoinna on myös osteribaari Grand Banks, joka sijaitsee pysyvästi ankkuroidussa purjelaivassa. Se on tunnelmallinen paikka käydä drinkeillä ja purtavalla paikallisten parissa, ja voit samalla nauttia kauniista näköaloista Downtown Manhattanille. Lisäksi Pier 25 on New Yorkin pikavene-ajelun lähtöpaikka: tämä on paras aktiviteetti vauhtihulluille, jotka haluavat katsella samalla myös nähtävyyksiä.

TriBeCa New Yorkissa - Beach Volley TriBeCa New Yorkissa - Grand Banks

TriBeCa Film Festival

Robert De Niro, Jane Rosenthal ja Craig Hatkoff perustivat TriBeCa Film Festivaalin, jotta alue saisi uutta ja positiivista huomiota vuoden 2001 terrori-iskujen jälkeen. Festivaali on lisännyt New Yorkin mainetta elokuvakaupunkina ja festareista on tullut yksi maailman tärkeimmistä elokuvafestivaaleista. Festareilla nähdään dokumentteja, lyhytelokuvia ja perhe-elokuvia. Sen lisäksi festivaalin aikana myönnetään vuosittainen Artist Award ja tapahtuma tarjoaa paljon ilmaisia aktiviteetteja. Tribeca Film Festival Drive-In on täydellinen amerikkalainen kokemus, joka pidetään World Financial Plazalla. Tapahtuman nimi Drive-In on ehkä hiukan harhaanjohtava, sillä kyseessä on ulkoilmaelokuva. Toisin sanoen paljon ihmisiä, jotka katsovat elokuvaa ulkosalla tähtien alla pienellä jahdilla, joka on ankkuroitu Hudsonjoelle. Näytösten välissä on paljon elokuvaan liittyviä aktiviteetteja, jotka sopivat myös lapsille.

Vuoden 2021 TriBeCa Film Festival järjestetään 9.-20.06.2021.

TriBeCa Film Festival New Yorkissa Tribeca New Yorkissa - Tribeca Grill

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja