Lähetä Ericille WhatsApp +316 888 00 666
2.2m
Kysyttävää? Laita viestiä eric@newyorkcity.fi
9/11 Memorial Ground Zerolla New Yorkissa

9/11 Memorial Ground Zerolla New Yorkissa

Osta liput nyt
9/11 Memorial Ground Zerolla New Yorkissa

9/11 Memorial New Yorkissa on Ground Zeron muistomerkki, joka rakennettiin World Trade Centerin terrori-iskuissa vuonna 2001 kuolleiden uhrien muistoksi. Muistomerkki avattiin 11.9.2011, ja se on avoinna kaikille, jotka haluavat kunnioittaa uhrien muistoa.

Melkein 3000 ihmistä menehtyi World Trade Centerin iskuissa. Kaikkien uhrien nimet on kaiverrettu pronssiin muistomerkkiä ympäröiviin altaisiin, jotka ovat muistomerkin ydin. Pohjoisallas (North pool) ja eteläallas (South pool) sijaitsevat tarkalleen samoilla paikoilla kuin kaksoistornit aikoinaan. Muistomerkki on koskettava paikka valtavine altaineen, joita ympäröivät puut. Erityisesti pimeän tultua surullinen ilmapiiri on käsin kosketeltavissa.

Onko 9/11 Memorial –muistomerkille maksullinen sisäänpääsy?

Ei, sisäänpääsy muistomerkille on ilmainen. 9/11-museon sisäänpääsy on 26$.

Miten 9/11 Memorial –muistomerkille pääsee?

Muistomerkille pääsee kätevimmin metrolla. Ota metrolinja A, C, J, Z, 2, 3, 4, tai 5 Fulton Streetille tai R Cortlandt Street -pysäkille. Kävele sitten alas Church Streetiä pitkin ja käänny oikealle Cortlandt Streetille. Voit myös ottaa E-linjan World Trade Centerille.

Mitkä ovat 9/11 Memorialin aukioloajat?

9/11 Memorial on avoinna päivittäin kello 7.30–21.00. Syyskuun 11. päivänä. 9/11 Memorial on avoinna yleisölle kello 15.00–00.00.

Järjestetäänkö muistomerkille opastettuja kierroksia?

Kyllä, voit lähteä viralliselle opastetulle 9/11- muistomerkkikierrokselle, jonka aikana näet muistomerkin ja kierrät museon. Opas vie sinut muistomerkille ja kertoo 45 minuutin ajan World Trade Centeristä, syyskuun 11. päivän tapahtumista ja tämän muistomerkin rakentamisesta.

Voit myös ottaa osaa opastetulle kierrokselle, joka vie sinut tutustumaan muistomerkkiä ympäröivään alueeseen, Financial Districtiin. Jos haluat tietää enemmän 9/11-muistomerkistä ja Financial Districtistä, niin lähde tälle 9/11 Memorial ja Financial District -kierrokselle.

9/11 Memorial Ground Zerolla New Yorkissa - ilta 9/11 Memorial Ground Zerolla New Yorkissa - ruusuja

Voiko käydä myös 9/11-museossa?

Kyllä, myös 9/11-museossa voi vierailla. Museo sijaitsee itse asiassa samalla tontilla kuin muistomerkki. Museossa on muun muassa kosketusnäyttö, jossa on kaikkien uhrien kasvojen kuvat (wall of faces). Klikkaamalla kuvia saa lisää tietoa uhreista. Löydät lisää tietoa museosta täältä.

Voiko muistomerkille ottaa rattaat mukaan?

Kyllä, rattaat voi ottaa mukaan tontin julkisille paikoille, kunhan ne eivät tuki jalankulkuväyliä.

Voiko 9/11 Memorial –muistomerkille ottaa juotavaa tai syötävää mukaan?

Toki mukaan voi ottaa pullon juomista tai snacksin, mutta muistathan, että tämä on hiljainen paikka ja ihmisten odotetaan käyttäytyvän se mukaisesti.

9/11 Memorial Ground Zerolla New Yorkissa - selviytyjien puu 9/11 Memorial Ground Zerolla New Yorkissa - ylhaalta

Mistä löydän lisätietoa Freedom Towerista/One World Trade Centeristä?

Löydät lisää infoa Freedom Towerista/One World Trade Centeristä täältä.

Mikä on One World Observatory?

One World Observatory on One World Trade Centerin näköalatasanne. Löydät siitä lisää tietoa täältä.

Ericin vinkki: Kävin 9/11 Memorial –muistomerkillä kaksi päivää sen avautumisen jälkeen. Paikka on todella koskettava ja kauniisti suunniteltu. Näin kuinka uhrien omaiset jättivät kukkia ja kortteja heidän nimiensä alle. Paikka on ehdottomasti koskettava vierailukohde New Yorkissa. Olen sittemmin käynyt muistomerkillä moneen otteeseen ja minulla on lisävinkki: talvella pimeän laskeutuessa aikaisin (noin 16.30) muistomerkki valaistaan kauniisti. Katso yllä oleva valokuva.

Kommentointi on suljettu.

Eric's New York Find it for free on the App Store
App store Google play
Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja