Brooklynin silta New Yorkissa

Brooklynin silta New Yorkissa

Brooklynin silta (Brooklyn Bridge) rakennettiin vuosina 1869–1883 ja avattiin toukokuussa 1883. Se oli maailman ensimmäinen teräksinen riippusilta. Jonkin aikaa Brooklynin silta oli ainoa yhteys Brooklynin ja Manhattanin välillä. Kävelemällä sillan yli Brooklynista Manhattanille näet New Yorkin upean horisontin.

Brooklynin sillan historia

Brooklynin sillan suunnitteli John August Roebling, joka valitettavasti kuoli rakennustapaturmassa ennen sillan valmistumista. Hänen kuolemansa jälkeen hänen poikansa, Washington Roebling, tuli projektin johtoon. Hänellekin sattui tapaturma, jonka johdosta hän ei voinut jatkaa työssään. Hän jatkoi kuitenkin sillan rakentamisen seuraamista teleskoopilla asunnostaan vaimonsa, Emily Warren Roeblingin, avustuksella. Hän avusti Washingtonin ja rakennustyötekijöiden välisessä kommunkoinnissa. Rakentamisen aikana kuoli vielä 27 ihmistä. Brooklynin silta avattiin 24.5.1883. Emily Warren Roebling oli sen ensimmäinen ylittäjä. Häntä seurasivat 1800 ajoneuvoa ja 150 300 jalankulkijaa samana päivänä. Siihen aikaan Brooklynin silta oli ainoa yhteys Manhattanin ja Brooklynin välillä.

Brooklynin sillan rakentaminen maksoi 19 miljoonaa dollaria. Vuonna 2007 tämä summa vastasi 320 miljoonaa dollaria. Hauska fakta: Kuusi päivää sillan avaamisen jälkeen alkoi kiertää huhu sen vakaudesta. Sanottiin, että silta sortuisi. Todistaakseen huhun päättömäksi sirkusmies P.T. Barnum johdatti 21 elefanttia sillan yli vuotta myöhemmin.

Nykyään sillan ylittää päivittäin noin 120 000 autoa, 4000 jalankulkijaa ja 2600 pyöräilijää.

Brooklynin silta New Yorkissa - Skyline

Näkymä Brooklynin sillalta

Vuosien saatossa Brooklynin sillasta on tullut sekä nähtävyys että New Yorkin symboli. Paras tapa tutustua siltaan on kävellen. Paras suunta ylittää silta on Brooklynista Manhattanille, jolloin katsot New Yorkia ja sen horisonttia kohti. Toinen hyvä puoli on, että silta viettää hiukan tähän suuntaan. Sillan ylittäminen vie noin 45 minuuttia, mutta varaa siihen enemmän aikaa, jos haluat ottaa valokuvia.

Matkusta A- tai C-metrolinjalla High St. -asemalle Brooklyniin. Seuraa Brooklyn Bridge -kylttejä. Sillan sisäänkäynti on Washington Streetillä.

Polkupyörän vuokraaminen ja sillan yli pyöräily on myös mainio tapa tutustua siltaan. Jos taas lähtisit mieluummin opastetulle kierrokselle ja haluat oppia enemmän sillan historiasta samalla kun ylität sen, niin lue tästä lisää.

Brooklyn Bridge -kävelyreitti

Kun haluat vierailla Brooklynin sillalla ja Brooklyn Bridge Parkissa, seuraava reitti on todella kiva. Aloita menemällä metrolla High Street – Brooklyn Bridge -asemalle. Sinne saavuttuasi kävele Middagh Streetiä pitkin kohti vettä. Käänny kadun päässä oikealle Columbia Heightsille ja käännyt lopussa vasemmalle. Brooklynin silta on suoraan edessäsi. Tämän jälkeen voit joko kävellä Brooklynin sillalle tai jäädä puistoon ja suunnata kohti Jane’s Carouselia. Olet myös lähellä Washington Streetiä, josta voit ottaa oman ikonisen valokuvan Manhattan Bridgestä Empire State Buildingin kohotessa taustalla. Jatka tämän jälkeen pitkin Washington Streetiä, joka päättyy Brooklynin sillan kävelytien suulle.

Brooklyn Bridge - Näkymä Brooklyn Bridge Parkista

Mitä tehdä Brooklynissa

Nimi ‘Brooklyn’ tulee hollantilaisesta kylästä Breukelen. Brooklyn on yksi New Yorkin rennoimmista alueista. Se on myös yksi kaupungin monikulttuurisimmista alueista. Jokaisella kulttuurilla on oma pieni naapurustonsa Brooklynissa.

Käy kahvilla ja voileivällä Brooklynin Empire Storessa aivan sillan vieressä. DUMBOn urbaanilla kauppapaikalla voit nauttia myös Brooklynin sillalle ja Manhattanille avautuvista näkymistä. Empire Stores aukeaa aikaisin, joten se on loistava paikka aloittaa päivä.

Oletko nälkäinen tai haluatko syödä todella hyvää pizzaa? Mene Juliana’s-pizzeriaan 19 Old Fulton Streetillä. Jos etsit baaria, riittää Brooklynissa valinnanvaraa.

Brooklynin Silta New Yorkissa - Brooklynin puoli Brooklynin silta New Yorkissa - illalla

Brooklyn Bridge Park

Brooklyn Bridge Park on loistopaikka, jos haluat paeta Manhattanin kiireitä. Sään salliessa voit ottaa aurinkoa tai käydä uimassa altaalla. Pop-Up Pool sijaitsee Pier yhden ja kahden välissä Brooklyn Bridge Parkissa.

Ericin vinkki: Mikäli et tykkää kävellä paljon, niin ota NYC Ferry joen yli. Matka Manhattanilta Pier 1 -laiturille Brooklyn Bridge Parkiin vie vain muutaman minuutin. Matkalla näet upeat näkymät kaupunkiin sekä Brooklynin sillalle.

Brooklynin silta New Yorkissa - Lenkillä

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja