Hallintoalue: Queens

Queens New Yorkissa

Queens on yksi New Yorkin viidestä hallintoalueesta ja se sijaitsee Manhattanin itäpuolella, Brooklynin alla, jakaen vesirajan The Bronxin ja Manhattanin kanssa. Yli 2,3 miljoonaa asukasta tekee siitä New York Cityn toiseksi väkirikkaimman hallintoalueen ja yhden etnisesti monimuotoisimmista kaupunkialueista maailmassa. Queens on myös kooltaan laajin hallintoalue, sillä se kattaa yli 283 neliökilometriä.

Mitä Queensissä voi tehdä?

Queens on levittäytynyt laajalle, eikä se ole kovin mielenkiintoinen turisteille. Siellä on kuitenkin muutamia paikkoja, jotka ovat vierailun arvoisia, jos olet jo ehtinyt näkemään kaiken, mitä Manhattanilla on tarjottavana. Voit myös lähteä Brooklyn, Queens ja The Bronx -bussikierrokselle, jonka aikana näet kaikki näiden hallintoaluiden kohokohdat.

Chinatown Queensissä

Queensistä löytyy suhteellisen suuri kiinalainen alue, joka sijaitsee Flushingissa, ja siihen usein viitataan ‘aitona’ Chinatownina. Vastakohtana Manhattanin samannimiseen alueeseen, Queensin Chinatown ei ole turistien suosiossa, vaan alueen keskiössä ovat kiinalaiset, jotka asuvat täällä. Sen lisäksi se on yksi laajimmin ja nopeimmin kasvavista Chinatowneista maailmassa ja todella ainutlaatuinen alue New Yorkissa. Mene metrolinjalla 7 aivan linjan pääpisteeseen saakka (Flushing Main Street) ja olet perillä. Kannattaa pitää mielessä, että saatat törmätä kielimuuriin, sillä englantia ei puhuta paljon täällä.

Corona Park

Flushing Meadowsissa sijaitsee myös Corona Park, josta löytyy Unisphere: suuri metallista tehty maapalloa kuvaava veistos, josta olet varmaankin nähnyt kuvan aiemmin. Maapallon kehä on noin 36 metriä, joka tekee siitä maailman suurimman maapalloveistoksen. Tämä metalliveistos rakennettiin vuonna 1964 maailmannäyttelyä varten. Ympäröivästä puistosta löytyy US Open -turnaukseen käytettäviä tenniskenttiä. Puiston halki käveleminen on kiva aktiviteetti aurinkoisena päivänä. Sinne pääset ottamalla metrolinjan 7 Mets – Willets Pointiin, josta puistoon on lyhyt kävelymatka.

Queens in New York - Corona Park Queens in New York - MoMA PS1

MoMA PS1

Queensistä löytyy myös nähtävyyskohde taiteen ystäville. Long Island Cityssä voit vierailla MoMA PS1:ssa, joka on osa maailmankuulua Manhattanin Museum of Modern Art -museota. MoMA PS1 keskittyy moderniin taiteeseen. Pääset sinne ottamalla metron tai NYC Ferryn Long Island Cityyn tai Hunters Point Southiin (MoMA PS1 on kiinni tiistaisin ja keskiviikkoisin). Suosittelen yhdistämään MoMA PS1 -vierailun aamiaiseen, lounaaseen tai päivälliseen lähellä olevassa Court Square Dinerissa. Tässä autenttisessa amerikkalaisessa dinerissa voit syödä paikallisten newyorkilaisten joukossa, sillä tuskin näet yhtään turistia.

Hotellit Queensissä

Mikäli etsit budjettimatkaan sopivaa hotellia, niin Queensin Long Island City on hyvä vaihtoehto. Se ei ole yhtä trendikäs tai kotoisa naapurusto, mutta se on hyvä tukikohta New Yorkin vierailulle. Long Island City on turvallinen ja sieltä on paljon metrolinjoja, joilla pääset Manhattanille noin 15 minuutissa. Suosittelen hotellia Long Island Cityssä kaikille, jotka haluaisivat olla lähellä Midtownia, mutta pitävät majoittumista Manhattanilla liian kalliina.

Urheilu

Queens tunnetaan parhaiten urheilutapahtumistaan. Jokavuotisen New York Maratonin lisäksi (jonka reitti kulkee Queensin läpi) myös Mets-stadion sijaitsee Queensissa. Mets on New Yorkin toinen pesäpallojoukkue (New York Yankeesin jälkeen) ja he avasivat oman stadioninsa Citi Fieldin vuonna 2010. Queensissa järjestetään myös vuosittainen U.S. Open Tennis –turnaus, joka pelataan Flushing Meadowsissa.

Queens in New York - US Open Queens New Yorkissa - Citi Field stadion

 

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja