Meatpacking District New Yorkissa

Meatpacking District New Yorkissa

Meatpacking District New Yorkissa on yksi Manhattanin kaupunginosista ja sijaitsee suurin piirtein West 14th Streetistä Gansevoort Streetille ja Hudsonjoelta Hudson Streetille. Viime vuosina (osittain High Line Parkin rakentamisesta johtuen) alue on kasvanut kohti pohjoista West 16th Streetille ja Hudson Streetistä itään. 1900-luvulla alue tunnettiin teurastamo- ja varastoalueena, josta alueen nimi tuleekin. Nykyään rakennuksia on jäljellä vain kolmisenkymmentä. Nykyään kaupunginosa tunnetaan eloisasta ja tyylikkäästä yöelämästä. Voit lukea siitä lisää täältä.

Meatpacking kaupunginosan uusi maine

Ennen kuin Meatpackingin kaupunginosa valittiin New Yorkin muodikkaimmaksi kaupunginosaksi vuonna 2004, kaikki oli vähemmän hohdokasta. 1960-luvulla alkanut laskukausi saavutti pohjansa 1980-luvulla. Meatpacking District oli rujo teollisuusalue ja silloisen huumekaupan ja prostituution keskus. Vain pari vuotta myöhemmin 1990-luvulla asiat olivat jo parempaan päin. Muutos alkoi, kun trendikkäät putiikit ja yöelämä muuttivat alueelle ja näyttivät suunnan alueen uudelle tyylille. Nyt melkein kaksi vuosikymmentä myöhemmin Meatpacking District tunnetaan nimenomaan muodista ja yöelämästä.

Meatpacking District New Yorkissa - High Line Meatpacking District NYC - rakennuksia

Meatpacking District: kohokohdat

Erityinen osa Meatpacking Districtiä on High Line Park. Puisto on rakennettu vanhalle kohotetulle junaradalle ja tarjoaa erilaiset näkymät kaupungille ja on täynnä kauniita kasveja ja taidetta. Älä jätä tätä väliin varsinkaan kesällä, kun puiston kasvit ovat täydessä kukassa. Siellä voi loikoilla tai katsella tähtiä, ja katutasostakin näkee erityisiä kohokohta. Meatpacking District on yksi kaupunginosista, jossa kaikki kadut on päällystetty mukulakivillä.

Meatpacking District NYC - High Line Park

Whitney Museo ja Galleriat

Whitney Museo avattiin uudelleen Meatpacking Districtillä toukokuussa 2015, joten kulttuurin ystävien kannattaa suunnata alueelle. Kauniissa rakennuksessa on amerikkalaista taidetta 1900-luvulta. Siellä on yli 21 000 taideteosta ja kaikille jotain: maalauksia, patsaita, piirroksia, valokuvia ja videoita.

Meatpacking District NYC - Whitney Museum Meatpacking District NYC - Milk Studios

Missä Meatpacking Distrcitissä kannattaa syödä?

Chelsea Market

Chelsea Market on niin iso, että se valtaa kokonaisen korttelin. Entinen keksitehdas on täynnä ruokakojuja ja ravintoloita. Se on yksi maailman suurimmista “food marketeista”. Siellä on hauska kiertää aamulla ja kerätä aamiaistarvikkeet. Tai koota piknik-kori ja syödä herkut 14th Streetin puistossa, joka osa Hudson River Parkia Meatpacking Districtillä.

STK Steakhouse

STK Steakhouse Meatpacking Districtillä on heidän lippulaiva ravintolansa, jossa tunnelma on ylellinen. Pihvin ystävät ovat tulleet oikeaan paikkaan: pieni pihvi maksaa 25$, mutta listalla on myös 99$ vaihtoehto. Itse tilaan aina “filet”-pihvin, jossa on vielä hiukan rasvaa jäljellä (voit tilata pienen tai medium kokoisen). “Little Big Mac” on hyvä vaihtoehto alkupalaksi (senkin voi tilata small tai medium koossa). Sinulle tuodaan kaksi pientä hampurilaista (sliders) ja se maksaa 20$. Ne on helppo jakaa jonkun kanssa ja ne ovat yhdet New Yorkin parhaimmista (pienistä) hampurilaisista. Viinipullon voi tilata alkaen 45$ ja sinun pitää ehdottomasti tehdä pöytävaraus etukäteen.

Meatpacking District NYC - Chelsea Market Meatpacking District NYC - STK

The Standard Grill

The Standard -hotellin alta, The Standard Biergarten -hotspotin vierestä löytyy The Standard Grill. Täällä mikään tosin ei ole standardia, sillä ravintolassa on trendikäs tunnelma – ihan kuin olisit klubilla (mutta ilman DJ:ta). The Standard Grill tarjoilee herkullisia liha- ja kala-annoksia. Kesäisin heiltä löytyy kiva terassi, jossa voit ihastella New Yorkin katuelämää samalla kun siemailet cocktailia.

Dos Caminos

Ota suunnaksi Dos Caminos, jos mielesi tekee meksikolaista ruokaa. Se on suosittu meksikolainen ravintola New Yorkissa ja siihen on syy: ruoka on todella herkullista. Ravintoloita on monia, mutta Meatpacking Districtin ravintola on yksi parhaista. Tunnelma on vieraanvarainen ja guacamole todella maistuvaa.

Meatpacking District New Yorkissa - The Standard GrillMeatpacking District NYC - Dos Caminos

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja