2.1m
Kysyttävää? Laita viestiä eric@newyorkcity.fi
Salakapakka (speakeasy) -kierros New Yorkissa

Salakapakka (speakeasy) -kierros New Yorkissa

Osta liput nyt
Salakapakka kierros New Yorkissa
-10% alennus

Tutustu New Yorkin salakapakka-skeneen Prohibition Era Bar Experience -kierroksen aikana. Tämä ainutlaatuinen salakapakkakierros New Yorkissa tutustuttaa sinut neljään baariin. Kieltolailla (Prohibition) yritettiin kieltää alkoholin hallussapito ja käyttö Yhdysvalloissa 1920-luvulla. Mutta kuten tiedät, monista lakipykälistä löytyy porsaanreikä, eikä tämä ollut mikään poikkeus. Salakapakoita aukesi ympäri Yhdysvaltoja tällä aikakaudella. Osa kapakoista salamyhkäisine ilmapiireineen odottaa edelleen sinua asiakkaaksi New Yorkissa. Mutta niihin ei ole aina helppoa löytää omin päin.

Varaa kierros alta ja käytä salaista alennuskoodia “Eric” niin saat -10% alennuksen
Varaa tästä liput salakapakka (speakeasy) -kierrokselle New Yorkissa

Vieraile speakeasy-baarissa New Yorkissa

Voit vierailla speakeasy-baarissa New Yorkissa ja palata 1920-luvulle. Baareihin ei voi tehdä varausta ja ne ovat suht ekskluusivisia, eikä niitä ole helppo löytää, sillä ne on piilotettu mitä ihmeellisempiin paikkoihin. Tämän takia suosittelenkin osallistumaan Prohibition Era Bar Experience -kierrokselle. Kierroksen vetää paikallinen opas, joka osaa myös kertoa New Yorkin eri kaupunginosista ja kieltolain ajasta. Kierroksella pääsee myös käymään neljässä eri kapakassa (mukaan lukien New Yorkin vanhimmassa baarissa) ja kierrokseen sisältyy kolme juomaa sekä pientä purtavaa.

Salakapakkakierros New Yorkissa - McSorleys Salakapakkakierros New Yorkissa - Speakeasy

Eloisa 1920-luku

Ensimmäisen maailmansodan jälkeen tuli eloisa 1920-luku. Yhdysvalloissa elettiin rikasta aikaa ja ihmiset halusivat elää vapaasti ja pitää hauskaa, joten klubeista tuli sosiaalisen elämän keskus. Sitten kieltolaki astui voimaan ja teki lopun alkoholipitoisten juomien myynnistä, tuottamisesta ja kuljettamisesta. Sen sijaan, että kieltolailla olisi ollut positiivinen vaikutus, se toi mukanaan korruption ja väkivallan; kuuluisan Lucky Lucianon ja Al Caponen aikakauden. Alkoholia alettiin myydä salaisissa paikoissa ympäri Yhdysvaltoja ja alkoholinkulutus kaksinkertaistui.

New Yorkissa näitä salaisia juomapaikkoja alettiin kutsua speakeasy-baareiksi. Nimi tulee siitä, että niistä puhuttiin hiljaa tai sisällä ollessa piti olla hiljaa, jotta baari ei tulisi paljastetuksi poliisille tai naapureille. Kieltolaki loppui vuonna 1933, mutta speakeasyt eivät koskaan kuolleet. Tai niiden perintö. Cocktailit syntyivät nimenomaan kieltolain aikaan, koska moni halusi peittää itse tislatun alkoholin vahvan maun hedelmämehulla. Ja kukapa voisi kuvitella nykyään tyylikästä iltaa ulkona ilman cocktaileja?

Ericin vinkki: Olen käynyt monissa baareissa New Yorkissa, mutta tämän kierroksen aikana kävin muutamissa paikoissa ensimmäistä kertaa. Ne ovat baareja, joihin et välttämättä astuisi sisään niiden vaatimattoman ja huomaamattoman sisäänkäynnin vuoksi. Siksi tämä kierros on mainio, sillä tutustut paikkoihin, joissa voit käydä myöhemmin uudelleen.

Käytännön tietoa

  • Lähtöpaikka: Lower East Side
  • Lähtöaika: Keskiviikkoisin ja maanantaisin kello 19.00
  • Kesto: noin 3 tuntia
  • Pukukoodi: Kasuaali, mutta ei löysiä farkkuja tai lenkkareita
  • Ikäraja on 21-vuotta. Ota mukaan voimassaoleva kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Varaa kierros alta ja saat 10% alennuksen kun käytät alennuskoodia “Eric”

Osta tästä liput salakapakka (speakeasy) -kierrokselle New Yorkissa

Salakapakkakierros New Yorkissa - Cocktail-baari Salakapakka kierros New Yorkissa - juomat

 

Kommentointi on suljettu.

Eric's New York Find it for free on the App Store
App store Google play
Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


alkaen
saakka
Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja