West Village New Yorkissa

West Village New Yorkissa

West Village New Yorkissa on yksi Manhattanin kaupunginosista. Se on asuinalue, mutta täynnä mukavia kauppoja, ravintoloita ja paljon julkkiksia! Kaupunginosa osa Chelsean eteläpuolella, Hudson Squaresta ja South Villagesta pohjoiseen, Hudsonjoesta itään ja Greenwich Villagen länsipuolella.

Kävely Little Bohemian läpi

West Village perustettiin vuonna 1916 ja sai nopeasti lempinimen Little Bohemia johtuen sen asukkaiden boheemista elämäntyylistä. Näet paljon taiteilijoiden taloja, mikä lisää naapuruston charmia entisestään. Toinen ainutlaatuinen yksityiskohta on se, etteivät alueen kadut seuraa New Yorkin ruutukaavaa. Tämä ei hämmennä pelkästään turisteja, vaan jopa newyorkilaisille suunnistaminen siellä tekee tiukkaa. Kartta on alueella ehdoton. Tai sitten ei, sillä alue soveltuu myös loistavasti päättömään vaelteluun, jonka aikana törmäät taatusti mitä hauskimpiin paikkoihin. Vieraile esimerkiksi kauniissa Jefferson Market Courthousessa tai kuuluisassa cupcake-leipomossa: Magnolia Bakeryssa. High Line Park yhdistää West Villagen Chelseaan, Hell’s Kitcheniin ja Hudson Yardsiin. West Villagen pohjoisosassa sijaitsee suosittu Meatpacking District.

West Village New Yorkissa - Jefferson Market Courthouse West Village New Yorkissa - Bleecker Street

Dynaaminen ja eurooppalainen

Leveät ja hiljaiset puiden reunustamat kadut, kuten Commerce Street, kulkevat rinta rinnan tunnelmallisten mukulakivikatujen kanssa. Tästä nimenomaan syntyy West Villagen eurooppalainen vaikutelma. Suloisen ulkonäön takana on kuitenkin dynaaminen, trendikäs ja tyylikäs ympäristö. Alueen tunnelma on kiireinen, muttei kuitenkaan levoton. Ihmiset nauttivat juomia tyylikkäissä ravintoloissa, ja alueella on tyypillinen kylämäinen tunnelma. Julkkisten lisäksi West Villagessa asuu paljon sinkkuja. Alueen asukkaat ovat korkeasti koulutettuja ja luovia, etkä löydä täältä juuri lainkaan vanhuksia tai lapsia.

West Village New Yorkissa - Perry Street ja Bleecker Street West Village New Yorkissa - Yönäkymät

Cowgirl, Southern Hospitality ja The Spotted Pig

Kun kerran olet “villissä” lännessä, miksi et myös söisi samaan tyyliin. Cowgirl on meksikolainen ravintola 519 Hudson Streetillä. Ruoka ei ole mitenkään erityistä, vaan tyypillistä texmex-/eteläamerikkalaista ruokaa. Paikan kitsch ulkonäkö tekee kokemuksesta täydellisen, mikä kannattaa kruunata baked potato -jälkiruoalla. Samantyylistä ruokaa tarjoillaan Southern Hospitality -ravintolassa – tosin hiukan tyylikkäämmässä ympäristössä. Ravintolan yksi omistajista on Justin Timberlake. Spotted Pig on myös hauska paikka. Keittiö on auki aina kello 02.00 saakka. Paikassa on tyypillinen West Village -tunnelma, trendikäs muttei missään nimessä pröystäilevä. Nettisivujen kohdassa pukukoodi lukee: absolutely none. Spotted Pig on ylpeä West Villagen sijainnistaan ja se näkyy. Saat henkilökunnalta kartan, joka auttaa alueeseen tutustumisessa, jos joudut odottamaan vapaata pöytää. He soittavat sinulle pöydän vapauduttua. Niin ja ruoka on englantilais-italialaista ja herkullista! Jos haluat maistella useamman perheravintolan tarjoamia paikallisherkkuja, lähde West Villagen ruokakierrokselle.

West Village New Yorkissa - Cowgirl West Village New Yorkissa - Cowgirl annos

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja