2.1m
Kysyttävää? Laita viestiä eric@newyorkcity.fi
Whitney Museum New Yorkissa

Whitney Museum New Yorkissa

Osta liput nyt
Whitney Museum New Yorkissa

New Yorkissa sijaitseva Whitney Museum of American Art tunnetaan nimellä Whitney. Se on yksi niistä museoista, jotka eivät ehkä ole New Yorkin listasi kärjessä, mutta mielestäni loistava lisäys New Yorkin matkalle ja ehdottomasti suositeltava käyntikohde kaikille modernista taiteesta kiinnostuneille. Museo on saanut nimensä perustajansa Gertrude Vanderbilt Whitneyn mukaan. Hän on tunnetun Vanderbiltin suvun jäsen ja perusti museon vuonna 1931 nuorille amerikkalaisille taiteilijoille, joilla oli uudenlaisia ideoita ja vaikeuksia tuoda esiin epätavanomaisia töitään.

Varaa tästä Whitney Museum -liput

Pelkästään amerikkalaista taidetta

Museon pääpaino on 1900-luvun amerikkalaisessa taiteessa. Jättimäinen pysyvä kokoelma koostuu 21 000 taideteoksesta, joita on ollut luomassa yli 3000 taiteilijaa. Kokoelma antaa hyvän kuvan vuodesta 1900 lähtien amerikkalaiseen taiteeseen vaikuttaneista asioista. Kokoelmaan kuuluu maalauksia, veistoksia, piirroksia, julisteita, filmejä, valokuvia, installaatio- ja mediataidetta. Myös väliaikaiset näyttelyt ovat katsomisen arvoisia. Yksi museon inspiroivimmista näyttelyistä koostui Jeff Koonsin töistä. Osa Koonsin töistä on nyt Whitneyn pysyvässä kokoelmassa.

Whitney Museum New Yorkissa - Andy Warhol Whitney Museum New Yorkissa - Nam June Paik

Vierailu Whitney-museossa Meatpacking Districtillä

Vuodesta 1966 vuoteen 2014 museo sijaitsi Madison Avenuella Upper East Sidella. Vuonna 2015 Whitney siirrettiin uuteen paikkaan neljännen kerran. Nyt museo on High Linen ja Hudsonjoen välissä. Molemmat paikat voi myös nähdä museolta käsin. Rakennus itsessään on kaunis ja sen on suunnitellut Renzo Piano. Sisäänkäynnin portaikko johtaa ulkoaukiolle. Whitney-museossa on aulagalleria ensimmäisessä kerroksessa (ilmainen sisäänpääsy). Toisessa ja kolmannessa kerroksessa voi ihailla pysyviä näyttelyitä. Ylimmästä kerroksesta löytyy erityinen näyttelyalue väliaikaisille näyttelyille. Sisällä sijaitsevien näyttelytilojen lisäksi museossa on useita ulkoalueita ja terasseja. Osasta on upeat näkymät High Line -puistoon.

Whitney Museum New Yorkissa - nayttely Whitney Museum New Yorkissa - portaat

Yksi museon kiinnostavimmista piirteistä on sen avara näyttelytila. Whitney-museossa on New Yorkin suurin pylväätön galleria. Tämä jättimäinen näyttelytila on kooltaan lähes 1700 neliömetriä ja se on ehdottomasti nähtävä, jos rakastat museoita. Suuntaa ensimmäiseen kerrokseen, jos haluat ostaa tuliaisia tai käydä ravintolassa. Iskikö nälkä ihailleissasi kolmannen kerroksen taideteoksia? Ei hätää, myös ylimmästä kerroksesta löytyy kahvila.

Ericin vinkki: Museo sijaitsee Meatpacking Districtillä. Yhdistä museokäynti kivaan kävelyyn High Line Parkissa. Nälän yllättäessä tykkään itse mennä lähistöllä sijaitsevalle Chelsea Marketille, suureen katettuun kauppahalliin, josta löytyy laaja valikoima ruokapaikkoja. Viikonloppuisin museon ollessa auki myöhään on hiljaisempaa, ja voit myös käydä drinkillä kattoterassilla.

Whitney Museum New Yorkissa - terassi Whitney Museum New Yorkissa - Meatpacking District

Käytännön tietoa

Tehtyäsi tilauksen saat sähköpostiisi kupongin, jonka voit tulostaa ja vaihtaa lippuun museolla. Voit myös näyttää sen mobiililaitteestasi noutaaksesi lippusi.

  • Sijainti: 99 Gansevoort Street
  • Aukioloajat:
    • maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja sunnuntaisin klo 10.30–18.00
    • perjantaisin ja lauantaisin klo 10.30–22.00
    • Museo on suljettu tiistaisin, lukuunottamatta heinä- ja elokuuta, jolloin se on auki klo 10.30–18.00

Varaa tästä Whitney Museum -liput

Vinkki: Osta ilmaiseen sisäänpääsyyn oikeuttava New York Pass

Whitney Museum New Yorkissa - nakoala

Kommentointi on suljettu.

Eric's New York Find it for free on the App Store
App store Google play
Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


alkaen
saakka
Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja